Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin dört bir yanında yatırım rüzgârı

Türkiye’nin dört bir yanında yatırım rüzgârı

EKONOMİ Haberleri

Toplamda milyar TL’yi aşacak yatırımlarla Aydın’da kâğıt fabrikası, Yozgat’ta süt işleme tesisleri, Düzce’de otel açılacak. Hugo Boss da İzmir’de ka-pasite artıracak.

Tedarik problemlerinde esneklik ve avantajını gösteren Türkiye’nin tüm sektörlerine dünyadan talep yağdı. Özellikle Avrupalı şirketler hem sıfırdan hem de ilave tesis yatırımlarını hızlandırdı. Gayrimenkul yatırımcıları kiralık ve satılık fabrika binalarının kapış kapış gittiğini ifade ederken, OSB’lerde de yatırım yeri sıkıntısı yaşanıyor. Son olarak 4 yeni yatırım daha devreye giriyor.

> Kipaş Holding tarafından 550 milyon dolar yatırımla Aydın Söke’de kurulan kâğıt fabrikası, cumartesi günü açılacak. Çimento, kâğıt, enerji, eğitim ve lojistik yatırımlarıyla 11 bin kişiye istihdam sağlayan Kipaş Holding’in bu yatırımı, iç piyasa ve ihracata büyük fayda sağlayacak.

HUGO BOSS 1000 İSTİHDAM SAĞLAYACAK
> Almanya merkezli Hugo Boss, Türkiye’de şu anda 3.600 kişilik istihdamı ile İzmir’de üretim yapan fabrikasına yeni hatlar ekleyecek. 2022 sonuna kadar üretim, tedarik zinciri, insan kaynakları farklı alanlarda 1.000’e yakın yeni iş imkânı sağlayacak.

> Dedeman Grubu, Düzceli Algün İnşaat ile “Park Dedeman Düzce” için imza attı. Şehrin ilk ve tek markalı oteli unvanını alacak olan 5 yıldızlı otel, 300 milyon TL yatırımla hayata geçecek. 2024’te açılması hedeflenen otel, önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

> Et ve Süt Kurumu Yozgat’ta ilk süt işleme tesisini açıyor. 1.500 metrekare kapalı alanlı tesiste kaşar, lor, beyaz peynir ve tereyağı üretilecek. 45 milyon liraya mal olacak tesis, günlük 98 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak ve 53 personel istihdam edecek.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...