Kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğü 131 milyar TL'yi aştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğü 131 milyar TL'yi aştı

EKONOMİ Haberleri  / AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dün akşam itibarıyla kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 milyar TL'yi aştığını söyledi. Enflasyon konusuna da değinen Bakan Nebati, "Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, yani tam zamanında yapılacak seçimlere, tek haneli enflasyonla gireceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduat hesabına ciddi ilgi olduğunu belirterek, "Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi" dedi.

Bakan Nebati, Milli İrade Platformu tarafından "Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız" başlığıyla düzenlenen üye sivil toplum kuruluşları istişare toplantısında yaptığı konuşmada, son 2 yılda salgının etkisiyle ve enflasyon nedeniyle küresel ekonomide yaşanan sıkıntılardan bahsetti.

Küresel ekonomide geriye gidiş yaşanırken Türkiye'nin sapasağlam yoluna devam ettiğini, son 19 yıldaki performansıyla ekonomide büyük bir dönüşüm yaşadığını dile getiren Nebati, satın alma paritesine göre 2002'de 18. büyük ekonomisi olan ülkenin 2020'de 11. sıraya yükseldiğini anlattı.

 

"2023'TE TEK HANELİ ENFLASYONU GÖRECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, yani tam zamanında yapılacak seçimlere, tek haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde bir kambur var; Aralık ayı. Ocak ayında da bir miktar enflasyonla karşı karşıyayız. Ancak bundan sonrası ilk çeyrekten sonraki değişimi hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Bu enflasyon sıkıntısını sadece biz değil bütün dünya hep birlikte 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden gelen bizler olacağız" diye konuştu.

Kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğü 131 milyar TL'yi aştıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati

KATILIM 131 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Birtakım tedbir paketlerinin açıklandığı 20 Aralık'ta uygulamaya konulan kur korumalı TL mevduat hesabını anımsatan Nebati, "Kur korumalı mevduat hesabı çok ciddi bir karşılık buldu. Cuma akşamı itibarıyla 131 milyar lirayı aşan ciddi bir meblağa ulaşıldı. Günde ortalama 10 milyar lira sisteme girdi." ifadelerini kullandı.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması konusundaki çalışmalardan bahseden Nebati, çalışmaların son noktasına geldiklerini söyledi.

"YETER Kİ YATIRIM YAPMAYA KARAR VERİN"

Nebati, "KDV'de de çalışmalarımız devam ediyor. Orada da rötuşları yapacağız. Sonra Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır. Savunma sanayisinde, enerjide, havacılıkta, ilaçta, tarımda, turizmde yatırımcıları davet ediyoruz. Hazırlıklı olun. Bu konularda size tahmin bile edemeyeceğiniz seviyelerde özel imkanlarımızla hizmet edeceğiz. Siz yeter ki yatırım yapmaya karar verin" şeklinde konuştu.

İthalatı azaltıcı her alanda yatırımcıların yanında olacaklarını vurgulayan Nebati, "Çok uygun ve uzun vadeli koşullarla yanınızdayız. 2023'te biz tek haneli bir enflasyon, doğal gazımız, TOGG ve diğer adımlarla birlikte Cumhurbaşkanımız bu ülkenin liderliğine devam edecek" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...