Altın fiyatlarında ABD etkisi: Gram altın fiyatı düştü mü, yükseldi mi?

Düzenleyen:
Altın fiyatlarında ABD etkisi: Gram altın fiyatı düştü mü, yükseldi mi?

EKONOMİ Haberleri

Haftanın son iş gününde altın fiyatlarında düşüş söz konusu. Özellikle ABD’de enflasyonun yüzde 7.5 gelmesiyle altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketler yaşanmaya başladı. Ons altın 1841 dolar seviyelerinden 1823 dolara kadar geriledi. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz ise altın fiyatlarını canlı tutuyor. Peki son haftanın iş gününde “Gram altın ne kadar?” ve “Çeyrek altın düştü mü?” soruları sorulmaya başladı. İşte 11 Şubat güncel altın fiyatları…

ABD’de enflasyonun yüzde 7.5 gelmesiyle altın fiyatlarında hafif gerilemeler yaşanmaya başladı. Fed yetkilileri tarafından yapılan faiz artırım çağrıları ile beklenildiğinden hafif bir düşüş yaşayan ons altın, 1824 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Yaşanan hafif düşüşle yatırımcılar tarafından altın fiyatları merak edilmeye başladı. İşte 11 Şubat Cuma altın fiyatlarındaki son durum…

JEOPOLİTİK KRİZ FİYATLARI GÜÇLÜ TUTUYOR 

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim tırmanırken, altın fiyatlarının enflasyon verisinden büyük oranda etkilenmediği görülüyor. Yatırımcıların herhangi bir savaş durumu halinde altın tarafında yatırım yapma beklentileri sert düşüşü engelliyor. 

ONS ALTINDA ENFLASYON ETKİSİ 

ABD’nin enflasyon verisini açıklaması sonrası ons altın 1841 dolardan 1823 dolara kadar geriledi. Ons altın haftanın son iş gününe 1827 dolardan başlangıç yaptı. Gün içinde en düşük 1823 dolar, en yüksek de 1828 dolar seviyesini gördü. Saat 08:15 itibarıyla ons altın 1825 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatlarında ABD etkisi: Gram altın fiyatı düştü mü, yükseldi mi?

GRAM ALTINDA SON DURUM 

Gram altın ise yatay seyre yöneldi. Ons altındaki hafif düşüşle birlikte gram altın yeniden 800 liranın altına geriledi. Gram altın güne 794 liradan başladı. Gün içinde en düşük 790.3 lira, en yüksek de 794 lira seviyesini gördü. Saat 08:15 itibarıyla 793.4 liradan alıcı buluyor.

Altın fiyatlarında ABD etkisi: Gram altın fiyatı düştü mü, yükseldi mi?

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...