Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kripto paralar dünya finans sistemi için tehdit oluşturuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kripto paralar dünya finans sistemi için tehdit oluşturuyor

EKONOMİ Haberleri  / Haber Merkezi

Küresel mali istikrar için kurulan uluslararası Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto paraların dünya mali sistemi için tehdit olduğunu bildirdi.

Dijital paralar ve bunların ticaretinin yapıldığı platformlara sıkı denetim getirilmesi çağrısında bulunan FSB, yayımladığı raporda, bunların küresel piyasalar için şok dalgaları oluşturabileceğini ifade etti.

BÜYÜME DEVAM EDERSE 'RİSK TIRMANACAK'

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan kuruluş, kripto paraların şimdilik probleme yol açacak ölçekte kullanılmadığını ama piyasanın mevcut hızda büyümeye devam etmesi halinde “riskin hızla tırmanacağı” uyarısında bulundu.

"ŞEFFALIK EKSİKLİĞİ VAR"

Kripto paraların piyasa değeri 2021’de 2,7 trilyon dolara çıkmıştı. Raporda, “Önemli ölçeğe ulaşan kripto para piyasasında meydana gelebilecek bir güven kaybı, reel ekonomilerde aksamalara yol açabilir ve daha geniş finansal sisteme yayılabilir” denildi.

FSB ayrıca, kripto paralarla yapılan faaliyetlerde “şeffaflık eksikliği” olduğuna dikkat çekti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...