Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'in savaş emri, kripto paraları vurdu: Bitcoin sert düştü

Putin'in savaş emri, kripto paraları vurdu: Bitcoin sert düştü

EKONOMİ Haberleri

Rusya-Ukrayna krizinde tansiyonun yükselmesiyle kripto para piyasalarında sert düşüş yaşandı. Putin’in Donbas (Donetsk) ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanımasıyla hafta sonu durgunlaşan piyasalar tekrar düşüşe geçti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim tırmanırken kripto para piyasaları da krizden etkilendi. Geçen hafta tansiyonun yükselmesiyle piyasalar gerilemişti.  Haftasonu görece sakin geçince kripto para piyasalarındaki düşüş de durmuştu.  Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki iki tartışmalı bölge Donbas (Donetsk) ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıdı. Bu karar kripto para piyasalarında sert düşüşe neden oldu.

RİSK ALMAK İSTEMEYEN YATIRIMCI ALTINA YÖNELDİ

Risk almak istemeyen yatırımcı altın gibi daha güvenli kabul edilen yatırım araçlarına yöneldi. Coingecko'da yer alan verilere göre piyasalar son 24 saatte yüzde 7.6 geriledi. Saat 9.45 itibariyle piyasaların toplam büyüklüğü 1 trilyon 729 milyara düştü. Bitcoin de bu düşüşten payını aldı. BTC'nin fiyatı yüzde 6 gerileyerek 37 bin 876 dolara indi.

KRİPTO PARALARDA SERT DÜŞÜŞ

BTC'nin piyasa hakimiyeti ise yüzde 40.26'ya yükseldi. Ethereum'daki düşüş ise daha fazla oldu. ETH'nin fiyatı yüzde 8.1 gerileyerek 2 bin 524 dolara geriledi.  Ripple ise sert düşen kripto paralar arasına girdi. XRP'nin fiyatı yüzde 13.2 düşerek 69 cente indi. Böylece Ripple 70 cent seviyesinin altını görmüş oldu. Dogecoin'deki düşüş ise yüzde 9 oldu. DOGE'un fiyatı 12 cente indi. Dogecoin aynı zamanda ilk 100'de bir sıra daha kaybederek 13'e geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...