Rusya-Ukrayna savaşı domatesi vurdu: 4 liraya kadar düştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya-Ukrayna savaşı domatesi vurdu: 4 liraya kadar düştü

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle hallerde meyve-sebze fiyatları düştü. Kriz nedeniyle satılamayan domatesin kilosu 25 liradan 4 liraya kadar düştüğü görüldü.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonrası iki ülke arasında kriz devam ederken enerji piyasalarında oluşturdğu arz sıkıntısı endişesiyle küresel piyasalarda doğalgaz ve petrol fiyatları artmaya devam ediyor.

Savş nedeniyle yalnızca enerji piyasalarının fiyatlarında değişiklik olmadı. Meyve ve sebze fiyatlarıda savaştan etkilendi. Adana'da sebze ve meyveler ise Türk tüccarların elinde kalınca fiyatlarda bir hayli düşüş yaşandı. 

YÜZDE 60 DÜŞTÜ

Türkiye’nin narenciye ve domatesinin büyük bir bölümünün ihraç edildiği Rusya ve Ukrayna’da yaşanan saldırılar nedeniyle ürünlerin fiyatları da yüzde 60 oranında düştü. Domates yüklü tırlar sınır kapılarından dönerken geçen haftalarda 15-20 liradan satılan domates bugün Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 4 ile 7 lira arasından satılıyor. 

MEYVELERİN FİYATI DA DÜŞTÜ

Portakal 2, mandalina 1 lira 75 kuruş, enterdonat limon 4, mayer limon ise 60-70 kuruştan alıcı buluyor.

Rusya-Ukrayna savaşı domatesi vurdu: 4 liraya kadar düştüRusya-Ukrayna arasında yaşanan tezgahtaki fiyatları etkiledi. Domatesin kilosu 25 liradan 4 liraya kadar düştü.

'GEÇEN HAFTA 25 LİRA OLAN DOMATES BU HAFTA 4 LİRA'

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, savaşın tüccarı vurduğunu söyledi. Batman, “Geri dönen tırlarımız oldu ve bu ürünler iç piyasaya girdi. İç piyasanın bunu kaldırması mümkün değil. Geçen hafta 25 liraya kadar çıkan domates şimdi 4 ile 7 lira arasında. Bu da üreticiyi de mağdur ettiği gibi ihracat yapan arkadaşlarımızı zora soktu” diye konuştu.

'FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK'

Fiyatların daha da düşeceğini aktaran Batman, “Bu ürünler zaten savaş bölgelerine gidiyordu ancak şu anda gitmiyor. Fiyatlar daha da aşağı çekilecek. Vatandaşı fiyatlar sevindirecek ancak marketlerin denetim altına girmesi lazım. Ürünler eğer hale girerse bu da denetlenirse fiyatlar düşer. Eğer denetim olmazsa vatandaşlar yine fahiş fiyatlardan ürün alacak” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...