Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de benzin fiyatları uçtu

Düzenleyen:
ABD'de benzin fiyatları uçtu

EKONOMİ Haberleri

ABD'de benzinin ortalama fiyatı galon (yaklaşık 3,9 litre) başına 4,17 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'dan bütün enerji, petrol ve gaz ithalatını durdurduklarını açıkladı. Bu kararın ardından ülkede petrol fiyatları yükseldi..

Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi. ABD'de benzinin ortalama fiyatı galon başına 4,17 dolar ile bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ülkede bölgelere göre farklılık gösteren benzin fiyatları, Kaliforniya eyaletinde 5 doların üzerine çıktı.

HAM PETROL DE ARTTI

Rusya'dan petrol ithalatına kısıtlama getirileceğine ilişkin açıklamalarla ham petrol fiyatındaki yükseliş de hızlandı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 7'ye yakın artışla 131 doların üzerine çıkarken Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de yüzde 6'nın üzerinde değer kazanarak 126 dolardan alıcı buldu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...