Bitcoin’den ani sıçrayış! Kripto paralar hızla yükseliyor

Düzenleyen:
Bitcoin’den ani sıçrayış! Kripto paralar hızla yükseliyor

EKONOMİ Haberleri

Rusya’nın yaptırımlara karşı çıkış yolu olarak gördüğü kripto paralara yönelim arttı. Yaptırımlarla birlikle Rus milyarderler paralarını kripto paraya çevirdiği iddia edilmeye başlandı. Rusya’nın son aldığı sermaye kontrolü kararları da bunu destekliyor. Alınan karar sonrası lider kripto para birimi Bitcoin, bu sabah ani bir sıçrama ile 41 bin doların üzerine çıktı.

Küresel piyasaların gözü Rusya-Ukrayna savaşına dönmüş durumda. Rusya’ya karşı alınan yaptırımlar piyasaları etkilemeye devam ediyor. Rusya’nın yaptırımlara karşı tek silahı ise kripto paralar. Mart ayının ilk günlerinde 40 bin doların altına kadar düşen Bitcoin, işgalin başlamasıyla 34 bin doların altına kadar gerilemişti. Bu sabah ise ani bir sıçrayışla yüzde 9 değer kazanan Bitcoin, tekrardan 41 bin doların üzerine kadar çıktı. Peki bu ani yükseliş diğer coinleri nasıl etkiledi? İşte kripto paralardaki son durum. 

RUS MİLYARDERLERİN ÇIKIŞ YOLU 

Rusya-Ukrayna savaşından kripto paralarda etkilenmeye devam ediyor. Rusya’nın finansal kısıtlamalar ile adeta bir ekonomik hapse sokulmasıyla ellerindeki tek çare kripto paralar kaldı. Özellikle dünya genelinde Rus milyarderlerin mallarına el konulması oligarkları harekete geçirdi. Rus milyarderler paralarını teker teker kripto paraya çevirmeye başladı. 

ENEGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR 

Aynı zamanda kripto para piyasalarında da Rusya’ya yönelik yaptırımlar başladı. Dev kripto para borsaları Rus kredi kartlarıyla alımları engellemeye çalışıyor. Ancak alım-satımı ya da transferine nasıl engel olacağı ise bilinmiyor. Ayrıca kripto para borsalarının takip edilememesi nedeniyle bu uygulamaların ne kadar şeffaf uygulanacağı da bilinmiyor.

Bitcoin’den ani sıçrayış! Kripto paralar hızla yükseliyor

BİTCOİN’DEN ANİ SIÇRAYIŞ 

Yaşanan gelişmelerin ardından lider kripto para birimi olan Bitcoin, ani bir yükselişe geçti. Son 24 saatte yüzde 9 yükselerek 41 bin dolar seviyesine çıktı. Salı günü 39 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin’in ani bir çıkışla yükselmesi diğer coinleride etkilemiş durumda. 

Bitcoin’den ani sıçrayış! Kripto paralar hızla yükseliyor

ETHEREUM’DA YÜKSELİYOR 

En büyük hacimli ikinci kripto para birimi olan Ethereum’da ise benzer bir tablo var. Son 24 saatte yüzde 7 değer kazan Ethereum 3 bin dolar sınırına yaklaşmış durumda. 

YÜKSELMENİN SEBEBİ NE? 

Bitcoin fiyatı zaman zaman bu tarz ani düşüş ve yükselişlere şahitlik ediyor. Ancak bir zamanlar 60 bin dolar civarında olan popüler kripto para birimi eski günlerine geri dönemiyor. Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi ise: kripto paraların dünyada yaşanan savaş vb. gelişmelere çok fazla duyarlı olmasından kaynaklanıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...