Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otobüs bileti fiyatları uçakla yarışıyor

Otobüs bileti fiyatları uçakla yarışıyor

EKONOMİ Haberleri

Bazı lokasyonlar arası seyahatlerde otobüs bilet fiyatları uçağın da üzerine çıktı. TOFED Başkanı Birol Özcan “Taşımacılık yapan şirketler için mazotta KDV indirimi istiyoruz. Uçak biletlerine de taban fiyat uygulanmalı” dedi.

KAAN ZENGİNLİ

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar ile birlikte, şehirlerarası otobüslerde de bilet fiyatları yükseldi. Otobüs firmaları, bazı seferlerde uçaklardan daha pahalıya bilet kesmek durumunda kalıyor. Mesela 14 Mart tarihinde İstanbul’dan Sivas’a seyahat etmek isteyen bir yolcu, uçak ile gitmeyi tercih ederse 420-485 lira arasında bilet parası ödüyor. Aynı güzergâhı otobüs ile giderse, fiyat 450 lira oluyor. Aynı kişi İstanbul-Sivas arasındaki 880 kilometrelik mesafeyi şahsi otomobili ile katetmek isterse, 100 kilometrede ortalama 8 litre mazot yakan bir araba ile, 1.540 liraya seyahat edebiliyor. Otomobilde beş kişinin olduğu düşünüldüğünde kişi başı seyahat 308 liraya geliyor. Tabii otomobilin yıpranma payı ayrı bir konu... Yine aynı şekilde İstanbul-İzmir seyahatini otobüs ile yapmak isteyen bir kişi 250 lira ücret ödemek durumunda kalıyor. Aynı yolculuğu uçak ile yaparsa 290 liraya bilet bulabiliyor. İstanbul-İzmir arasında neredeyse eşit olan ulaşım fiyatları, Antalya’da farklılık gösteriyor. İstanbul’dan Antalya’ya otobüs bileti fiyatı 250-320 lira arasında değişirken; uçak bileti fiyatları 390-430 lira arasında farklılık gösteriyor. İller arasında fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Yolculuğa çıkmadan önce hem otobüs hem de uçak fiyatlarına bakmanız öneriliyor.

Otobüs bileti fiyatları uçakla yarışıyor

TABAN FİYAT İSTİYORUZ

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve otobanlardaki fiyat güncellemelerinin, otobüs firmalarını zorladığını belirterek “Ancak bizler fiyatlarımızı sabit tutmaya çalışıyoruz. Otobüs yolculuklarına ilgi devam ediyor. Fiyatlara bir düzenleme yapılması için yetkililerle görüşeceğiz. Uçak biletlerine bir taban fiyat gelmesi gerekiyor. Onlar, büyük şirketler, talebe göre fiyatlarını düşürebiliyorlar. Ayrıca mazotta KDV indirimi istiyoruz. Bu durum bizi mağdur ediyor” açıklamasında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...