Brent petrolde yükseliş! Benzin ve motorine zam geldi mi? Benzin kaç TL? 11 Nisan akaryakıt fiyatları

Düzenleyen:
Brent petrolde yükseliş! Benzin ve motorine zam geldi mi? Benzin kaç TL? 11 Nisan akaryakıt fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Küresel piyasaların yakından takip ettiği Brent petrol fiyatları, geçen hafta 100 doların altına kadar gerilemişti. Yaşanan düşüşün ardından petrol fiyatları tekrardan 100 doların üstüne çıktı. Fiyatlardaki bu artış ise benzin ve motorinde yeni bir zam beklentisi oluştu. Peki benzin ve motorine zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim oldu mu? Benzinin 1 litresi kaç TL? Benzin ve motorin ne kadar? Motorinde indirim olacak mı? İşte 10 Nisan 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları…

Akaryakıt fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Özellikle Brent petrolün 100 dolara kadar gerilemesiyle benzin ve motorine peş peşe indirimler gelmişti. Petrol fiyatların tekrardan 100 doların üstüne çıkmasıyla piyasalarda zam beklentisi oluştu. Peki 11 Nisan akaryakıt fiyatlarında son durum ne? 1 litre benzin kaç TL? Mazot, motorin fiyatı ne kadar? Benzin ve motorine indirim veya zam geldi mi? İşte güncel akaryakıt fiyatları… 

BRENT PETROLDE SON DURUM NE? 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla yükselişe geçen Brent petrol fiyatları, 130 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Petroldeki yükselişin ardından Uluslararası Enerji Ajansı, üye ülkelerin acil petrol stoklarını piyasaya arz etmek üzere yeni bir anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Bu açıklama ile Brent petrol 100 doların altına kadar inmişti. Ancak Rusya’nın katliamlarına devam etmesi ve atılan yaptırım adımları Brent petrolün varil fiyatının tekrardan yükselmesine neden oldu. Şuan ise Brent petrol 104 dolar seviyelerinde işlem görüyor. 

Brent petrolde yükseliş! Benzin ve motorine zam geldi mi? Benzin kaç TL? 11 Nisan akaryakıt fiyatları

10 NİSAN BENZİN FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

İstanbul benzin fiyatı: 19,00
Ankara benzin fiyatı: 19,08
İzmir benzin fiyatı: 19,10

10 NİSAN MOTORİN FİYATI NE KADAR, TL?

İstanbul motorin fiyatı: 21,21
Ankara motorin fiyatı: 21,31
İzmir motorin fiyatı: 21,33

BRENT PETROL NEDİR?

Brent petrol, Kuzey Denizi'nden çıkarılan tatlı petrol türü. Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol'ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...