Kripto para piyasalarında deprem! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin'lerde son durum

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
Kripto para piyasalarında deprem! Bitcoin, Ethereum ve Altcoin'lerde son durum

EKONOMİ Haberleri  / Hürriyet

Kripto para piyasaları haftaya düşüşle başladı. Tam anlamıyla yükselişe geçemeyen kripto para piyasası düşük seyretmeye devam ediyor. Bununla beraber Bitcoin tekrardan bir düşüş yaşadı ev 40 binin altına geriledi.

Dünyada yaşanan tüm olaylar her şeyi etkilediği gibi özellikle para piyasalarında da etkisini sert bir şekilde gösteriyor. Yaşanan gelişmeler doğrultusunda para piyasaları bu durumdan bir hayli etkilendi ve bunun en büyük etkisini kripto paralar gördü. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? İşte ayrıntılar..

Bağımsız oluşu nedeniyle aynı anda hem riskli hem de kazançlı bir dijital para birimi olan kripto para uzun bir süredir durgunluk yaşıyor. Her ne kadar uzmanlar yükselişe geçeceğini söylesede kripto para belirli bir süredir yükselmiyor. Bunun nedenleri arasında Rusya-Ukrayna krizi yer alıyor. Rusya'nın saldırı girişimlerini daha da arttıracağı endişesi kripto parada düşüş etkisi gösterdiği gibi yükslemesine de engel oluyor.

BİTCOİN'DE DÜŞÜŞ

Kripto paralara yön veren lider Bitcoin düşüşe geçti. Mart ayının son günlerinde yükseliş denemesi yapmaya kalkışan Bitcoin sert kayaya çarptı ve son gelişmeler ışığında 48 bin dolar seviyelerinden yine 38 bin dolara geriledi. Bitcoin yüzde 4’e yakın oranda düşüşle şu sıralar 38 bin 900 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

FED'İN FAİZ ARTIRIMLARI

ABD Merkez Bankası Fed, 41 yılın zirvesine çıkan enflasyonu dizginlemek için faiz artırımlarına başladı. Bilançosunu da daraltacağını açıklayan Fed piyasada doların güç kazanmasına neden oluyor. Fed’in faiz artırımıyla birlikte piyasadaki doların banka kasalarına mevduat olarak girmesi bekleniyor.

ETHEREUM 3 BİN DOLARIN ALTINDA

Uzun süredir 2300-2500 dolar bandında seyreden Ethereum, Mart ayındaki yalancı baharda yükseliş yaşamış ve 3 bin doların üzerine çıkmıştı. Yaşanan gelişmelerle birlikte Ethereum da düşüşe geçti. Ethereum yüzde 4’ün üzerinde kayıpla şu sıralar 2915 dolardan işlem görüyor.

DOGECOİN

Tesla ve SpaceX'in sahibi  Elon Musk’ın spekülasyon malzemesi olarak kullandığı Dogecoin’de de düşüş eğilimi devam ederken Dogecoin yüzde 7’ye yakın düşüşle 0,13 dolardan alıcı buluyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...