Emekliye 1.100 TL ikramiye ödenecek

Emekliye 1.100 TL ikramiye ödenecek

EKONOMİ Haberleri

Bayram ikramiyeleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1.100 lira olacak. Bakan Bilgin “28 veya 29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli ikramiyesinde bu yıl değişiklik olmayacağını söyledi. NTV’ye konuşan Bilgin “Emekliye bayram ikramiyesi 1.100 lira olarak 28 veya 29 Nisan’da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira” dedi. Asgari ücrette enflasyona uygun güncellemenin gündemde olmadığını ifade eden Bilgin “Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz. 3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis'e gelir. Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum” diye konuştu. EYT için “Şu anda bizim gündemimizde bu yok” diyen Bilgin, 530 bin geçici sözleşmeli ile ilgili çalışmanın 3600 ek göstergeden sonra gündeme geleceğini, geçici işçilerle ilgili sorunları da bu sene içinde çözeceklerini kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...