Benzinin litre fiyatına zam geldi! Motorin fiyatlarını geride bıraktı: 17 Mayıs 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları

Düzenleyen:
Benzinin litre fiyatına zam geldi! Motorin fiyatlarını geride bıraktı: 17 Mayıs 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları

EKONOMİ Haberleri

Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluşturmuştu. Gelen son dakika bilgisine göre bugünden geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 70 kuruş zam yapıldı. Gelen zamla birlikte İstanbul’da benzin fiyatı 22,82 liraya yükseldi. Peki benzine zam geldi mi? 17 Mayıs Salı günü benzin fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam geldi mi? Benzinin litresi kaç TL? Motorin ve LPG fiyatları ne kadar? İşte gelen zam sonrası güncel akaryakıt fiyatları…

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına gitmesi Brent petrolde yükselişe neden oldu. Hem brent petrolün yükselmesi ve dolar kurundaki hareketlilik akaryakıta zam olarak yansıdı. Bugünden geçerli olmak üzere benzine 1 lira 70 kuruş zam geldi. Gelen zamla birlikte araç sahipleri “Benzine zam geldi mi? Akaryakıt fiyatlarında zam var mı? Benzin ne kadar, kaç TL?” sorularını araştırmaya başladı. Öte yandan gelen zamla birlikte ilk defa 5 ay sonra benzin fiyatları motorini geçmiş oldu. Peki benzinin litresi ne kadar? Motorin, LPG ve mazot fiyatları kaç TL? Akaryakıta zam geldi mi? İşte akaryakıt fiyatlarında son durum… 

BENZİNE 1 LİRA 70 KURUŞ ZAM 

Gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 1 lira 70 kuruş zam geldi. Gelen zam pompaya yansırken vatandaşlar güncel benzin fiyatlarını araştırmaya başladı. 

MOTORİNİ GEÇTİ! 

Gelen son zamla birlikte benzin fiyatı 5 ay sonra ilk kez motorini geçti. Benzin fiyatındaki en son artış ise 11 Mayıs'ta 78 kuruş olmuştu.

İSTANBUL'DA 23 LİRAYA DAYANDI

Zammın ardından İstanbul'da 21 lira 12 kuruştan satılan benzinin litresi 22 lira 82 kuruş olacak. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 21 lira 24 kuruştan 22 lira 93 kuruşa çıktı. İstanbul'da motorin litre fiyatı ise 22 lira 3 kuruştan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...