Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı bugün açıklanıyor

Düzenleyen:
Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı bugün açıklanıyor

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası, ağustos ayı faiz kararını açıklayacak Piyasaların gözü Merkez Bankası’nın 8. faiz kararına kilitlendi. Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak Saat 14.00'te açıklanması beklenen kararda beklentiler faizin yüzde 14'te sabit kalması yönünde… Peki piyasa anketlerine göre faiz kararı ne olur? Piyasaların beklentisi ne yönde? İşte anketlere göre faiz kararı…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplanacak. Milyonlar Merkez Bankası’nın vereceği kararı merakla bekliyor. Merkez Bankası 2022 yılının 8. faiz kararını bugün açıklayacak. 2021 yılını, eylül ayında başladığı faiz indirimlerine 2022 yılında sabit tutma kararı ile son verdi. Merkez Bankası 2021 yılında 4 ayda toplamda 500 baz puanlık indirimle faiz yüzde 14'e çekilmişti.

2022'DE SABİT KALDI

2022 yılının ilk ayından itibaren değişiklik yapmayan Merkez, faizi yüzde 14'te sabit bıraktı.

KARAR BUGÜN SAAT 14.00’DE AÇIKLANACAK

Merkez Bankası 2022 yılının sekizinci faiz kararını 18 Ağustos Perşembe bugün saat 14.00'te açıklayacak. Piyasada genel beklentiler faizlerin sabit tutulacağı yönünde olurken TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ekonomistlerin tahminleri şöyle:

TCMB ANKETİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayı "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçları geçtiğimiz günlerde yayımladı. Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 14 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 olarak gerçekleşti.

AA ANKETİ

AA Finans'ın piyasa beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngörüyor. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 14'te bırakılmıştı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 14 oldu.

FED TUTUANAKLARI AÇIKLANDI

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) son toplantısına ilişkin tutanaklarını dün akşam yayımladı. Tutanaklarda, enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığı ve enflasyon "önemli ölçüde" düşene kadar faiz artırımına devam edileceği belirtildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...