Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak 2024? Emekli memur zam farkı ne zaman, hangi tarihte yatar, neden yatmadı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak 2024? Emekli memur zam farkı ne zaman, hangi tarihte yatar, neden yatmadı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak 2024, neden yatmadı? | Milyonlarca emeklinin 2024 yılı zamlı maaş farkları ne zaman yatacak sorusu yanıt buldu. Memur emekli maaş farklarının yatacağı tarih belli oldu. Peki, Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak? İşte Emekli memur zamlı maaş farkları ne zaman yatacak? Detaylar…

Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak? Memur emekli maaş farklarının yatacağı tarih belli oldu. Peki, Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak? İşte Emekli memur zamlı maaş farkları ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde…

EMEKLİ MEMUR MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığından aylık alanların ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemelerini 26 Ocak’ta yatırmaya başlayacaklarını duyurdu.

SGK’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Emekli Sandığından aylık alanların Ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri 26 Ocak’ta yapılacak. Buna göre, 2 milyon 481 bin 769 kişiye 19,3 milyar TL fark ödemesi, 59 bin 33 kişiye ise 992,9 milyon TL ek ödeme yapılacak.

EMEKLİ MEMUR MAAŞ FARKI NASIL ÖĞRENİLİR?

Emekli memur maaş farkı sorgulamak için en kolay yol, e-Devlet Kapısı'nı kullanmaktır. e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra, "Sosyal Güvenlik Kurumu" sekmesinde bulunan "4C Emekli Aylık Bilgisi" hizmetini seçerek, emekli maaş farkınızın tutarını ve tarihini öğrenebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı'na giriş yapamıyorsanız, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çağrı merkezini (170) arayarak da emekli maaş farkınızı sorgulayabilirsiniz. Çağrı merkezinde, kimlik bilgilerinizi vererek emekli maaş farkınızın tutarını ve tarihini öğrenebilirsiniz.

Son olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun il ve ilçe müdürlüklerine giderek de emekli maaş farkınızı sorgulayabilirsiniz. Bu durumda, kimlik belgenizle birlikte kuruma başvurmanız gerekmektedir.

İşte, e-Devlet Kapısı'ndan emekli memur maaş farkı sorgulama işleminin adım adım nasıl yapıldığına dair bir örnek:

  • e-Devlet Kapısı'nın web sitesine veya mobil uygulamasına giriş yapın.
  • "Giriş" butonuna tıklayın.
  • Kimlik doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.
  • "Sosyal Güvenlik Kurumu" sekmesine tıklayın.
  • "4C Emekli Aylık Bilgisi" hizmetini seçin.
  • "Sorgula" butonuna tıklayın.

Bu işlem sonucunda, emekli maaş farkınızın tutarını ve tarihini göreceksiniz.

Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak 2024? Emekli memur zam farkı ne zaman, hangi tarihte yatar, neden yatmadı?

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...