Vitrinden kalkan evcil hayvanlar el altından satışta

- Güncelleme:
Vitrinden kalkan evcil hayvanlar el altından satışta

Gündem Haberleri

Petshop’larda yasaklanan evcil hayvan satışı depolara indi. Yasa dışı ticaretle fiyatlar arttı. Hastalık riski çoğaldı. Telefonla ulaştığımız bir satıcı “Vatandaş alacak yer bulamıyor. Bu yüzden fiyatları üçe katladı. Bazı köpeklere 100 bin liraya kadar alıcı çıkıyor” dedi.

KAAN ZENGİNLİ

Petshop’larda yasaklanan evcil hayvan satışı farklı şekillerde devam ediyor. Bakanlık kararıyla vitrinlerden kaldırılan hayvanlar, depolarda el altından satılıyor. Piyasada satış yasaklandığı için cins hayvanların fiyatları da arttı. Telefonla ulaştığımız bir petshop sahibi dükkânda satış olmadığını ancak depoda duran satılık hayvanların bulunduğunu belirterek “Vatandaş alacak yer bulamıyor, bu da fiyatları yükseltti. Geçen yıl 3 bin liraya sattığımız Golden Retriever cinsi köpeğin fiyatı şu an 8 bin” dedi. Fiyatlar cinslerine göre değişiklik gösterirken, bazı köpeklerin fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Mesela Toy Poodle cinsinin fiyatı 50-60 bin lira bandından satılıyor. Ancak piyasada satış olamaması ve el altından ticaret yapılmasıyla fiyatları 100 bin liraya kadar ulaşıyor. En çok tercih edilen köpek cinsleri ise Golden Retriever, Pomeranian, Chihuahua ve Silky Terrier olarak sıralanıyor. Kedi cinslerinde ise en çok talep edilen türler; Scottish Fold, British Shorthair ve sfenks.

Merdiven altı ticarete dönen bu iş, en fazla hayvanlara zarar veriyor. Alım satımın kaçak ve yasa dışı yapılmasıyla hayvanlar kötü ortamlarda üretilip sergilenirken birçoğu hastalığa yakalanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...