İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakyalı afetzede gençlerle buluştu: Sizi bu konteynerlerden çıkaracağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakyalı afetzede gençlerle buluştu: Sizi bu konteynerlerden çıkaracağız

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Antakya'da depremzede gençlerle görüşüp onların dertlerini dinledi. Gençlerden moralli olmalarını isteyen Soylu, bu zor günlerin hep birlikte atlatılacağını söyledi. Soylu "Hiç moralinizi bozmayın, kendinizi toparlayın. Yakın zamanda sizleri bu konteynerlerden çıkarıp evlerinizle buluşturacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakya ilçesindeki Büyükdalyan Konteyner Kenti'nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerin dertlerini dinleyen Bakan Soylu, onları teselli etmeye çalıştı. 

GENÇLERE MORAL AŞILADI

Gençlerin bu noktada çok güçlü olmaları gerektiğini vurgulayan Soylu "Sizin moralli olmanıza bizim de ihtiyacımız var. Çünkü bunu sadece bir inşa faaliyeti olarak görmeyin, ihya faaliyeti olarak görün.  Bu nesil gelecek nesle yeni bir kültür, şehir, yaşama, yarın ve dayanışma kültürü bırakacak. Bunu da hep beraber yapmaya çalışacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakyalı afetzede gençlerle buluştu: Sizi bu konteynerlerden çıkaracağız

"SİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

İnsanların hayatınlarını sürdürebilmeleri için ekonomik katkılarda bulunmaya, şehrin hücrelerini harekete geçirmeye gayret gösterdiklerine değinen Süleyman Soylu "Önümüzde çok çalışacağımız, çok önemli bir dönem var. Şunu da söylemek isterim; sizi yalnız bırakmayacağız. Önümüzde seçim var. Milletin vereceği karar başımızın üzerine. Eğer bizle alakalı bir devam kararı verecekse, bizim bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonra da aynısını devam ettireceğiz" ifadesini kullandı.

"BİZLER BÜYÜK MİLLETİZ, BUNLARI DA AŞARIZ"

Depremin Allah'tan geldiğini, herkes için farklı bir imtihan olduğuna inandıklarını aktaran Soylu "Yaşanan travmaları unutmak dayanışmayla, el uzatmayla olur. Bunu unutmak gündelik hayatımıza daha çabuk dönmeyle olur, bunun çabasını ortaya koymaya çalışıyoruz. Birbirimize destek olursa Allah mükafatlandırır. Biz büyük bir milletiz, çok büyük zorluklarla karşılaştık, bunları el birliğiyle aştık. Bunu da aşarız inşallah" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakyalı afetzede gençlerle buluştu: Sizi bu konteynerlerden çıkaracağız

"BU ŞEHRİ ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL VE SAĞLAM YAPACAĞIZ"

Soylu, depremin etkisinin daha önceki afetlere kıyasla daha büyük olduğunu belirterek "54 gün sonra sizi şunu söylüyorum; inanın Hatay'da gelecek nesiller, bu depremden sonra yaşayacakları binalarda daha güvenli oturacaklar. Bu şehir daha güzel bir yer olacak. Elbetteki acıları ve hüznü içine çökmüş olacak, bu doğru. Bizim gelecek nesilleri daha dikkatli tedbirli konutlar, binalar yapmasını salık vereceğimiz bir tablo olacağına inanıyorum. Hiç moralinizi bozmayın kendinizi toparlayın. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. İnşallah bu işten el birliğiyle çıkmış olacağız. Yakın zamanda sizleri bu konteynerlerden çıkarıp, evlerinizle buluşturacağız. Şehrinizi yeniden sizlere emanet edeceğiz. İnşallah bu şehrinizde de güzel bir şekilde yaşayacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.

"10 BİN BANYO VE 10 BİN TUVALET KURULACAK"

Bölgedeki son durum hakkkında da konuşan Bakan Soylu, sözlerini şöyle noktaladı: Hatay'daki enkazın yüzde 36'sını kaldırdık. Ramazadan sonraki 10 gün hepsini tamamlayacağız. İki ay içinde kurulmuş konteyner sayısı 200 bini bulacak. Çadır kentlerde ve iftar çadırlarında 1 milyon 600 bin kişilik yemeğin veriliyor. Bunun yanı sıra 20 bine yakın tuvalet, 10 bine yakın banyo ve bu rakamlara yakın çamaşır makinesi, kurutma makinesi olacak. Dünyada hiçbir devlet böyle büyük bir depremin ardından 54 günde bu konuma gelemez.  Önümüzdeki bir yıl içinde 350 bin konut yapılacak.

(AA)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...