Ahmet Davutoğlu Myanmar'a gidiyor

Ahmet Davutoğlu Myanmar'a gidiyor

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu ve bazı ülkelerin İİT temsilcileriyle Myanmar'ı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve İİT Rohingya Temas Grubu üyesi bazı ülkelerin temsilcileriyle birlikte Myanmar'ı ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, heyet ziyaret kapsamında yarın ve 15 Kasım'da Myanmarlı üst düzey yetkililer ve parlamento temsilcileri ile Müslüman, Budist, Hristiyan ve Hindu toplum liderleriyle görüşecek.

Görüşmelerde başta Arakan eyaletindekiler olmak üzere son dönemde ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik artan şiddet eylemleri, yerlerinden edilen ve kamplarda yaşamak zorunda bırakılan kişilerin durumu, insani yardımlar ve Myanmar'daki demokratikleşme süreci ele alınacak.

Heyet ayrıca, Arakan eyaletini ziyaret ederek, yerlerinden edilen Müslüman ve Budistlere ait kamplarda incelemelerde bulunacak.

Ziyaret vesilesiyle Myanmarlı üst düzey yetkililerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek olan Davutoğlu ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Myanmar'ın tarımsal kapasitesinin arttırılması amacıyla hibe edilen traktörler ve tarım malzemesinin Myanmar tarafına teslim törenine katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...