ABD'den flaş Türkiye açıklaması

/ Kaynak: AA
ABD'den flaş Türkiye açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, "Biz Türkiye'nin içişlerine herhangi bir şekilde müdahalede bulunmuyoruz" dedi.

Rhodes, başkent Washington'daki Yabancı Basın Merkezi'nde düzenlediği brifingde bir gazetecinin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD BaşkanıBarack Obama'nın uzun süredir telefondagörüşmemiş olmasında, Gezi Parkı olayları veİstanbul merkezli operasyonların da aralarında bulunduğu son dönemdeki gelişmelerin etkili olup olmadığı" şeklindeki sorusunu yanıtladı. Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile son beş yıldır çok etkin işbirliği içinde olduğunu belirten Rhodes, bölgesel sorunlara bakıldığında etkinişbirliğinin devam ettiğini, Türkiye ile yakından çalışmayı sürdürdüklerini söyledi.Türkiye'nin içeride önemli zorluklarla da mücadele ettiğini ifade eden Rhodes, "Bir şekilde bu zorlukların, ABD hükümeti tarafından atılmış adımlarla ilişkili olduğuna dairiddiaları reddettiğimizi açıklığa kavuşturmak zorundayız. Biz Türkiye'nin içişlerine herhangi bir şeklide müdahalede bulunmuyoruz. Dolayısıyla ülkedeki herhangi bir zorluğun, bir siyasi huzursuzluğun, bir şekilde ABD hükümetinin eylemleriylebağlantılı olduğu yönündeki tezleri reddediyoruz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ"
Türkiye'nin güçlü bir demokrasiye sahip olduğunu, demokratik kurumlara ve hukukunüstünlüğüne yönelik taahhüdünün bulunduğunu belirten Rhodes, "Türkiye'nin bu zorlukları etraflıca ele alabileceğine inanıyoruz. Bunu yaparken onları destekleyeceğiz. Dış politikadaişbirliğimiz konusunda, Türkiye ile etkili bir biçimde çalışmayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.
Rhodes, bir gazetecinin "(ABD'yi hedef alan) Bu iddialar sizce iki ülke arasındaki güvenilişkisini etkiledi mi?" şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Açık olmam gerekirse bunlar yararlı değil. Türkiye bir NATO müttefiki. Çok sayıda farklıkonuda işbirliği yapıyoruz. Genel anlamda, ABD'nin, ya da örneğin büyükelçimizin, bir şekilde Türkiye içerisindeki herhangi bir siyasi entrikanın içerisinde yer aldığı mevhumunu reddederiz. Bunu net olarak ortaya koymaya devam edeceğiz".

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...