Büyük tehlike böyle önlendi

Büyük tehlike böyle önlendi

GÜNDEM Haberleri

Rus hackerların Türkiye'de yaptığı siber saldırıların, istihbarat tarafından önceden tespit edilmesiyle ucuz atlatıldığı ortaya çıktı.

Türk jetlerinin hava sahamızı ihlal eden Rusya uçağını düşürmesinin ardından ilişkilerin gerilmesiyle, Rus hackerlar tarafından siber saldırı başladı. Tüm bankalara yapılan yoğun siber saldırı yüzünden işlemler aksadı. 
KURUMLAR UYARILMIŞ  
Siber saldırılarla ilgili istihbarat birimlerinin önceden uyarısının büyük kaosu önlediği ortaya çıktı. İstihbarat birimleri Rusya kaynaklı siber saldırı yapılacağı bilgisini bir hafta önceden tüm kurumlara iletmiş. 11 Aralık 2015'te Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderdiği yazıda Rus hackerların siber saldırısına karşı önlem alınması istenmiş. 
Yazıda 2007'de Estonya'ya karşı Rusların yaptığı saldırıda ülkenin en büyük iki bankasının saatlik kaybının yaklaşık bir milyon dolar olduğu hatırlatıldı. Bu bilgi üzerine kamu kuruluşları ve bankalar önceden önlem aldı. Büyük kayıplar önlendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...