Birliklerin güvenlik zaafını araştırmışlar

Birliklerin  güvenlik zaafını araştırmışlar

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ortaklaşa hazırlanan, örgütün askerî yapılanmasına ilişkin raporda dikkati çeken ifadeler ve örgüte dair önemli tespitlere yer verildi.

Rapora göre, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifadesi alınan örgüte mensup askerlerden sorumlu mahrem imam M.C, örgütün sürekli askeri personeller hakkında bilgi topladığını söyledi. İtirafçı mahrem imam, kendilerinden istenen en önemli bilgiyi ise şöyle anlattı:
Bizden istenilen en önemli bilgi, Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve Körfez Hava Radar Komutanlığı birliklerinin güvenlik zaafının araştırılıp bulunması işiydi. Bize bunun ‘PKK’nın içeri sızma faaliyetleri olabilir, buna karşı önlem almak amaçlı’ olduğu söylendi. Fakat o zaman aklıma gelip de bilinçaltına attığım şüphe şimdi su yüzüne çıktı. Bu bilgiler dış güçlerin eline geçerse ne olur, bunu o zaman fazla sorgulamadık ve arkadaşlarla birliklerdeki güvenlik zaaflarını, nöbetçi değişim ve miktarı, ne kadar bir nöbetçi bulunur gibi bilgileri toparlayıp örgüt içerisindeki bizden sorumlu müdüre verdik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...