"Oğlum geldi diye onları terk etmem"

Düzenleyen:
"Oğlum geldi diye  onları terk etmem"

GÜNDEM Haberleri

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinde 100’üncü gün geride kaldı.

Hacire Akar’ın ardından Hatice Ceylan’ın da önceki gün 4 yıldır hasret kaldığı evladına kavuşması anneleri umutlandırdı. Ailelere destek vermek için oturma eylemini sürdüren Ceylan “Allah buradaki arkadaşlarımın evlatlarını da tez zamanda getirsin. Onlarla aynı acıyı paylaştık. Oğlum geldi diye onları terk etmem. Onlar benim yol arkadaşlarım” dedi.
Ağrı’dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için gelip, kucağında 1,5 yaşındaki çocuğuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir de evlatlarını almadan gitmeyeceklerini söyledi. Demir “Kararlıyız, PKK’yı bitireceğiz, artık anneler ağlamayacak, evlatlar kaçırılmayacak. O gençleri o dağların başında heba etmeyeceğiz ve teker teker onların elinden söküp alacağız” diye konuştu.
Evlat nöbetinin 100. gününde ailelere ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Türk-İş Genel Merkezinden sendika üyeleri ile Ankara, Erzincan, Elâzığ, Mardin, Bingöl ve Siirt’ten gelen şehit ve gazi yakınları, STK temsilcileri ve vatandaşlar yapan anneleri ziyaret etti, desteklerini iletti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...