Bir günde iki aile katıldı

Düzenleyen:
Bir günde iki aile katıldı

GÜNDEM Haberleri

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan iki ailenin daha son iki gün içerisinde evladına kavuşması umutları artırdı.

170’inci gününe giren eylemde bugüne kadar çocuğuna kavuşan aile sayısı sekize yükselirken dün nöbete iki aile daha katıldı. Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinden beş sene evvel 15 yaşında dağa kaçırılan kızı Aysun için oturma eylemine dâhil olan anne Aydan Arslan, kızına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu. “Kızım HDP tarafından kaçırıldı. Pikniğe gidiyorum diye dışarı çıkmıştı. HDP’ye gelip kızımı istedim” diyen Arslan, beş senelik hasretin ardından kızının telefonla aradığını söyledi. Arslan, “Kızım ‘Beni dağa kaçırdılar, beni korkutuyorlar’ dedi. Yalan söylüyorlar kızım, onlar terörist. Devlete sığın anneciğim” diye konuştu. Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinden gelerek oturma eylemine katılan baba Halil Esendemir de oğlu Hacı’nın 28 sene evvel 17 yaşındayken çalışmak için İstanbul’a gittiğini, bir daha da kendisinden haber alamadığını belirtti. Oğlunun Irak’ın kuzeyinde olduğunu öğrendiklerini anlatan Esendemir “Hem kendi çocuğuma kavuşmak hem de ailelere destek olmak için eyleme katıldım” ifadesini kullandı.

Erzurum’un Karaçoban ilçesinden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi yapan baba Melik ve anne Melek Aslan, güvenlik güçlerine teslim olan oğulları Volkan ile ifade işlemi için götürüldüğü Emniyet Müdürlüğünde görüştü. Duygusal anların yaşandığı buluşmada Volkan’a sarılan anne ve baba Aslan, altı yıllık hasretin ardından evlatlarını bağrına bastı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...