Gözler Kabine toplantısında

Düzenleyen:
Gözler Kabine toplantısında

GÜNDEM Haberleri

Dün açıklanan "kademeli normalleşme"nin ilk aşaması bugün itibarıyla başladı ve 1 Haziran'a kadar devam edecek. Kademeli normalleşme sonrası alınacak ve uygulanacak tedbirler, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başlayan Kabine toplantısında masaya yatırılacak. Erdoğan, toplantı sonrası açıklama yapacak.

Türkiye koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan tam kapanmayı geride bıraktı. Bugün itibarıyla 14 gün sürecek "kademeli normalleşme"nin ilk aşaması başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada yeni dönemi kademeli normalleşme olarak tanımlamıştı.

İçişleri Bakanlığı 17 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak tedbirleri ve yasakları paylaştı.

1 Haziran 2021'e kadar kademeli normalleşmenin ilk aşaması olacak, ardından diğer aşamalara geçilecek. Sosyal hayatın nasıl olacağına dair birçok soru varken, bu konular bugün yapılacak olan Kabine toplantısında ele alınacak. 

TOPLANTININ GÜNDEM MADDELERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yapmış olduğu açıklamada, "Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Toplantıda, 17 günlük tam kapanma sürecinin sonuçları analiz edilecek, nüfusa oranlı il vaka haritası üzerinde değerlendirme yapılacak. 


 
İLK DÖNEM 1 HAZİRAN'DA BİTİYOR
Günlük 10-12 bin sınrındaki vaka sayısını daha da aşağı düşürmek amacıyla, haziran ayının başlangıcına kadar kademeli normalleşme tedbirleri ile devam edilecek.

1 HAZİRAN SONRASI UYGULANACAK TEDBİRLER
Kabine toplantısında, 1 Haziran sonrası hangi tedbirlerin uygulanacağı şekillenecek.

Toplantıda, esnafın durumu da masaya yatırılacak. Pandemi sürecinde zor durumda kalan esnaflarla ilgili atılacak adımlar değerlendirilecek.

AŞILAMA SÜRECİ
Türkiye'de Covid-19'la mücadele kapsamında yapılan aşı sayısı 25 milyonu geçti.

Sinovac ve BioNTech aşılarının ardından Rusya'nın Sputnik V aşısı da kullanılmaya başlanacak.

Bu çerçevede, Türkiye'deki son durum ve aşı tedarikindeki yol haritası ile yerli aşı çalışmaları toplantıda ele alınacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...