Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapıkule'de turistlere PCR testi 110 TL

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kapıkule'de turistlere PCR testi 110 TL

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bulgaristan’da PCR testi maliyetinin fazla olması nedeniyle test yaptırmayan ve Edirne’ye gelmeyen Bulgaristan vatandaşları için yeni bir adım atıldı. 1 Haziran 2021'dan itibaren Kapıkule Sınır Kapısı’nda PCR testi 110 TL karşılığında yapılacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye hava, kara ve deniz yoluyla gelecek tüm yolcuların, son 72 saatlik negatif sonuçlu PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirileceğini duyurmasının ardından, 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda da uygulanmaya başlayan PCR testi zorunluluğu devam ediyor.

MİLYONLARCA BULGAR VATANDAŞI GELMİŞTİ
Bulgaristan’da PCR testi maliyetinin 500 lira olması sebebiyle fiyatları pahalı bulan Bulgaristan vatandaşları test yaptırmayıp Edirne’ye alışverişe gelmeyince, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Recep Zıpkınkurt ve yönetim kurulu üyeleri, esnafı sevindirecek bir projeyi hayata geçirdi.

Bulgaristan’da maliyeti yüksek olan PCR testinin, 1 Haziran itibariyle laboratuvar ortamında Kapıkule Sınır Kapısı’nda 110 TL’ye yapılacağını ve 30 dakikada test sonucunun verileceğini açıkladı.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK
Edirne’ye alışveriş yapmak için gelen Bulgaristan vatandaşlarının şehrin ekonomisine ciddi katkı sağladıklarını anlatan Zıpkınkurt, şehirde ticaretin artacağını ifade etti.

Zıpkınkurt, düşük maliyetli PCR testi uygulamasında hiçbir kar amacı güdülmediğinin de altını çizdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...