Erdoğan müjdeyi verdi: 3 kuyuda petrol keşfettik

Düzenleyen:
Erdoğan müjdeyi verdi: 3 kuyuda petrol keşfettik

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yassıada'nın önce Yaslıada'ya ardından Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüşme süreci, aynı zamanda Türkiye'nin son 60 senelik siyasi tarihinin de bir özetidir." dedi.

Yassıada'nın önce "yaslı ada"ya ardından Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüşme sürecinin, aynı zamanda Türkiye'nin son 60 senelik siyasi tarihinin de bir özeti olduğunu belirten Erdoğan, "Uzun ve yıpratıcı savaş yıllarının ardından varını yoğunu ortaya koyarak İstiklal Harbi'ni zafere ulaştıran Türk milleti demokrasi mücadelesini de aynı kararlılıkla sürdürmüştür." diye konuştu.

1960 DARBESİ 
Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ile başlayan, Serbest Fırka ile süren, Demokrat Parti ile sonuca ulaşan milli iradenin üstünlüğünü tesis etme mücadelesinin önünün, sürekli darbelerle kesilmeye çalışıldığını anlatan Erdoğan, "Türkiye'ye siyasi, sosyal ve ekonomik bakımından ağır bedeller ödeten darbeler silsilesinin ilki olan 1960 darbesi, aradan geçen 60 yılı aşkın süreye rağmen milletimizin kalbinde hala kanayan bir yaradır." dedi.

"Ülkemizi darbenin eşiğine getiren zihniyetin varlığını halen devam ettirdiğini görmemiz ise ayrıca bir üzüntü kaynağıdır." diyen Erdoğan, "Darbeden birkaç hafta önce Menderes'e gönderilen muhtıra mahiyetindeki mektupta ifade edilen görüşler ve kullanılan üslup ile 1971 muhtırasında, 1980 darbesi öncesinde, 28 Şubat 1997 muhtırasında, 27 Nisan 2007 bildirisinde, hatta son emekli amiraller açıklamasında sergilenen yaklaşım hep aynıdır. Merkez aynı değişen bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"AYNI MERKEZDEN YÖNETİLDİLER"
Sadece darbeciler ve muhtıracıların değil, onları teşvik eden, tahrik eden, onlarla kol kola yürüyen siyasetçi profilinin de aynı şekilde varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlarla beraber monşerler de var. Hep birlikte çalıştılar, aynı merkezden yönetildiler." dedi.

"Bu zihniyet, ülkeyi demokratik yollarla kazandığı meşru iktidarla değil, vesayet araçlarıyla yönetmeyi özellikle çalışmayı alışkanlık haline getirmiştir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu zihniyet, her dönemde gücü milli irade yerine darbecilerden almayı tercih etmiş, iktidarı sandıkta değil, silahların, darağaçlarının gölgesinde elde etmenin peşinde koşmuştur." ifadelerine yer verdi.

"'CHP artı ordu eşittir darbe' diye kurulan denklemin sahipleri, bu faşist zihniyetlerini pervasızca sergilemekten de çekinmemişlerdir." açıklamasını yapan Erdoğan Namlı 27 Mayısçılar yıllar sonra yaptıkları açıklamalarda kendilerini CHP yöneticileriyle bu partinin desteğindeki dergi ve gazetelerin kışkırttığını açıkça ifade etmişlerdir." dedi.

"YALAN VE İFTİRADA VİTES YÜKSELTTİLER"
Erdoğan, "CHP yönetimlerinin en başından beri bize karşı yürüttükleri muhalefet üslubuna bakın, hiçbirinde eser ve hizmet siyasetine rastlayamazsınız." diye konuştu.

Muhalefet partiler ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP Genel Başkanı'nın 'Millet İttifakı' diye adlandırılan oluşumu kimi gizli kimi açık ortaklarıyla bir arada tutmak için nasıl ıkınıp sıkındığını, nasıl kirli pazarlıklar içerisinde kıvrandığını, şimdiden bölücü örgütün uzantılarıyla nasıl bakanlık pazarlığına tutuştuğunu sizler de görüyorsunuz." eleştirisinde bulundu.

"Son dönemde yalan ve iftira konusunda vitesi yükselttiler." diyen Erdoğan, "Geçmişte kartvizitle memur alındığından sözlü talimatla ihale verildiğine kadar nice yalanı sıralamışlardır." açıklamasını yaptı.

"BİZ BU YOLA KEFENİMİZİ GİYEREK ÇIKTIK"
CHP temsilcilerinin her işin içinden 'yapay gündem' diyerek çıkmaya çalıştığını belirten Erdoğan, "CHP temsilcileri darbe güzellemesi yaparken, her yakalandıklarında 'Yapay gündem' diyerek işin içinden sıyrılmaya kalkmışlardır. Ama şunu bilmiyorlardı. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Çünkü biz şunu da biliyoruz 'Her nefis ölümü tadıcıdır.' Akıbetimiz bu. Bundan kaçmak yok. Öyleyse biz ölümü korkutanlardan olacağız ve bu yola da böyle devam edeceğiz." dedi.

CHP'ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbelerin bahanelerine bakın. Hepsinin de ya şartların olgunlaşması için özellikle önü açılmış, huzursuzluklara ya da doğrudan milletin değerlerine yönelik kin ve nefrete dayalı söylemlere dayalı olduğunu göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Darbeciler ve onların cesaret kaynağı olan darbeci siyasi zihniyetler kendi hırsları uğruna ülkeyi ateşe vermekten, Türkiye'nin demokrasisini ve kalkınmasını baltalamaktan da çekinmemişlerdir."

2023 SEÇİMLERİ
2023 seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar girdiği her seçimde CHP'ye hak ettiği dersi veren milletimiz, inşallah 2023'te bir kez daha aynı iradeyi ortaya koyacaktır." diyerek, "Darbeci zihniyetin panzehiri milli iradenin güçlenmesidir." ifadesini kullandı.

"Faşistliğiyle, yatırım düşmanlığıyla, beceriksizliğiyle, arsızlığıyla, hırsızlığıyla, terör örgütleri ve suç çeteleriyle aynı kulvarda yürüyüşüyle, ülkesini yabancılara şikayet etme hastalığıyla CHP apaçık ortadadır." diyen Erdoğan, milletin, özellikle hakikatler karşısındaki tavrının hiçbir zaman şaşmayacağına inandığını dile getirdi.

"DURMAK YOK, YOLA DEVAM"
"AK Parti olarak bize düşen, 19 yıllık müktesebatımızdan aldığımız güçle yeni başarılar için 'Durmak yok, yola devam' diyerek işimize bakmaktır." şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Geçtiğimiz grup toplantısında da ifade ettiğim gibi AK Parti olarak dün vesayete karşı nasıl mücadele ettiysek, siyaset ve toplum mühendislerine nasıl meydanı bırakmadıysak, uluslararası alanda ülkemizin başını nasıl dik tuttuysak, Türkiye'nin 81 vilayetinin her karışını nasıl eserlerimizle ve hizmetlerimizle donattıysak, terör örgütlerinin tamamının başını nasıl ezdiysek, demokrasiyi ve özgürlükleri nasıl gözümüz gibi koruyup geliştirdiysek, milletimizin her bir ferdinin hakkını, hukukunu, geleceğini nasıl gözettiysek, inşallah yarın da aynı şekilde halkımızın emrinde çalışmayı, mücadele etmeyi, yeni başarılara imza atmayı sürdüreceğiz."

PETROL MÜJDESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, petrol arama faaliyetlerine ilişkin de bilgi verdi. Erdoğan, "Açılan yeni kuyular yanında daha önce 'petrol yok' diye üzerine beton dökülen kuyulardan da petrol üretmeye başladık. Sadece son 1 ayda 3 yeni kuyuda petrol keşfettik." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yerli ve milli ne kadar projesi varsa hepsinin de hedefe konularak saldırıya maruz bırakıldığını söyleyen Erdoğan, "İnşallah ekonomide bu yılla birlikte ciddi bir toparlanma bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerini tamamladıklarını, teşkilatlarını yeni bir heyecan ve enerjiyle 2023'e hazırladıklarının altını çizerek, "Her anı, her günü en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede son yıllarda petrol ve doğal gaz aramacılığında da önemli bir ivme yakaladığımızın müjdesini de milletimle paylaşmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

KARA ALANLARINDAKİ ÇALIŞMALAR
Erdoğan, Türkiye petrollerinin 2021 yılı yurt içi günlük üretim ortalamasının son 3 keşifle birlikte 61 bin varilin üzerine çıktığını bildirerek, "Karadeniz'de bulduğumuz 405 milyar metreküplük doğal gazın ardından, kara alanlarında sürdürdüğümüz çalışmaların da sonuçlarını almaya başladık." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da bulunan Akoba-1 ve Yenişehir-1 kuyuları ile Kırklareli'ndeki Misinli-2 kuyularında da günlük üretime 6 bin 800 varil ilave sağlandığının bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gazın vatandaşların hizmetine sunulması için şebeke genişletme yatırımlarının da devam ettiğini kaydetti.

DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI
"2002 yılında 5 büyükşehrimiz ve 57 ilçemizin faydalandığı doğal gazı bugün 81 ilimizin tamamında ve 593 yerleşim yerinde milletimizin kullanımına sunduk." açıklamasını yapan Erdoğan, "Doğal gaz iletim ve dağıtım şebekelerimizin uzunluğunu 46 milyar liranın üzerinde bir yatırımla 174 bin kilometreye ulaştırdık." dedi.

Doğal gaz abone sayısının 17 milyona, doğal gazı aktif olarak kullanan nüfusu da 55 milyona çıkardıklarını belirten Erdoğan, "Halen şehrine doğal gaz şebekesi ulaşmış olmasına rağmen bu konfordan faydalanmayı, bunun yoluna girmemiş yaklaşık 13 milyon vatandaşımız bulunuyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşlara kapılarına kadar gelen bu imkandan yararlanmaları çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Petrol ve doğalgaz yanında hemen her alanda benzer müjdelerin hazırlıkları içindeyiz. Yıllardır hazırlıklarını yaptığımız pek çok atılımı, pek çok projeyi, pek çok yatırımı 2023'e kadar birer birer milletimizin hizmetine sunacağız." açıklamasını yaptı.

TAKSİM CAMİİ CUMA NAMAZIYLA AÇILACAK
Taksim Camii'nin açılışıyla ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Yarın inşallah cuma namazıyla açılışını yapacağız." diye konuştu.

Erdoğan, "Yıllar yılı, çocukluğumdan itibaren bilirim 'Yapamazsınız, edemezsiniz' derlerdi. Ve orada kıytırık bir köşede, adeta çöp depolama merkezi gibi yerde maalesef Müslümanlar cumasını kılardı. Ama Rabb'im bunu da yine bizlere nasip etti. Sağ olsun hayırsever bir kardeşimiz Sur Yapı, burayı kendileri inşa ettiler ve şu anda her şeyiyle bitti." dedi.

Bir sonraki hafta Zonguldak'ta olacağını açıklayan Erdoğan, "Zonguldak'ta da Karadeniz'in kıyısında Uzun Mehmet Camii'ni inşa ettik. O da muhteşem bir mimari. Tam Karadeniz'in kıyısında. Oranın açılışını da inşallah bir hafta sonra, yine bir cuma namazıyla birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.

"BİZ, BİZE YAKIŞANI YAPIYORUZ"
"Biz, bize yakışanı yapıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki buralardaki bütün kardeşlerimiz kendileri de bu atılan adımlardan çok çok mutlu, çok çok memnunlar. Aldığımız geri dönüşler de bunu gösteriyor. İşte Uzun Mehmet. Şimdi yeni kuşak Uzun Mehmet'i inşallah bu camiyle tanıyacak. Çoğu bilmez. Ama şimdi öğrenecek." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Karadeniz'de bir de lojistik merkezinin açılışını yapacaklarını, daha sonra da Kanuni Sondaj Gemisi'yle bağlantı kuracaklarını belirterek, "Bu adımlarla birlikte inşallah bu aradaki eser siyasetimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

MENDERES VE ARKADAŞLARI YÂD EDİLDİ
"Rabb'im yar ve yardımcımız olsun." diyen Erdoğan, bu vesileyle Adnan Menderes ve arkadaşları başta olmak üzere, ülkenin demokrasi, özgürlük ve kalkınma mücadelesine katkı veren herkesi şükranla yad etti.

Erdoğan, "Türkiye'nin huzuru ve güvenliği, devletimizin bekası yolunda gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...