Çevre Bakanı Kurum, Marmara Denizi'ndeki son durumu açıkladı

Düzenleyen:
Çevre Bakanı Kurum, Marmara Denizi'ndeki son durumu açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilaj temizleme çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. Bakan Kurum, Marmara'nın geçen haftadan daha temiz olduğunu belirtti.

Marmara Denizi'ni müsilajdan temizleme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda görevliler 7/24 denizde temizlik yapıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara'daki son durumu paylaştı. Kurum "Marmara Denizi'mizdeki müsilaj temizleme seferberliğimizin 22'nci gününde çalıştığımız 523 bölgede 462 metreküp müsilajı temizledik. Toplam 8 bin 857 metreküp müsilajı bertaraf ettik. 29 Haziran itibarıyla İstanbul'da 4 bin 602 metreküp, Kocaeli'de 476 metreküp, Bursa'da 165 metreküp, Tekirdağ'da 154 metreküp, Balıkesir'de 776 metreküp, Çanakkale'de 854 metreküp, Yalova'da 1840 metreküp müsilajı toplayarak düzenli depolama alanlarına gönderdik. Marmara'mız dünden, geçen haftadan daha temiz" dedi.

DENİZİ KİRLETENLERE 15.5 MİLYON TL CEZA KESİLDİ

Denetimlere ilişkin de bilgi veren Kurum "7 bin 584 denetimi tamamladık, mevzuata aykırı davranan 35 işletmeye faaliyetten men cezası ve 15 milyon 530 bin lira idari para cezası uyguladık, 2 bin 51 atık su numunesi inceledik. Marmara Denizi'miz için 7/24 sahadayız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...