Taliban Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ele geçirdi!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Taliban Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ele geçirdi!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dün akşam saatlerinde Taliban, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Afganistan’da 34 vilayetten 31’ini kontrol altına alın Taliban, başkent Kabil’e girmeye başlamasının ardından, kentte güç kullanmayacağını ve halkın zarar görmeyeceğini açıklamıştı. Taliban’ın Kabil’e girmeye başladığını duyan halk ise başkenti terk etmeye başladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NI ELE GEÇİRDİ

Taliban başkentte bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Afganistan hükümetinden ise konu hakkında henüz açıklama yapılmadığı ve Kabil çevresinde ara sıra silah sesleri duyulduğu bildirilirdi. Taliban, Afganistan hükümetinin barışçıl bir şekilde teslim olmasını beklediğini aktardı.

Taliban Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ele geçirdi!

VATANDAŞLARI UYARDI

ABD’nin Kabil Büyükelçiliği tarafından yapılan güvenlik uyarısında, “Kabil'deki güvenlik durumu, havalimanı da dahil olmak üzere hızla değişiyor. Havaalanının ateş açıldığına dair haberler var, bu nedenle ABD vatandaşlarına oldukları yerlere sığınmaları talimatını veriyoruz” denildi

TAM BİR YETKİ DEVRİ OLUCAK

Eski Afganistan İçişleri Bakanı Ali Ahmed Celali'nin Taliban liderliğindeki geçiş hükümetine başkanlık edeceği açıklanmıştı. Taliban’dan iki yetkili ise Afganistan’da geçiş hükümeti olmayacağını ve tam bir yetki devrinin beklendiğini öne sürdü.

Taliban Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ele geçirdi!

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...