Bakan detayları açıkladı, yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Düzenleyen:
Bakan detayları açıkladı, yüz yüze eğitim nasıl olacak?

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlayacağını açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime dair merak edilen detayları paylaştı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Bakan Özer, kendileri için her bir çocuğun sağlığından daha kıymetli hiçbir şey olmadığını söyledi.
 
Kendisinin de üç öğrenci velisi olduğunu belirten Özer “Gelinen noktada, Covid-19’un uzun bir süre daha hayatımızdan çıkmayacağı açıkça görülmüştür. Bu sebeple virüsün risklerini göz önünde bulundurmalıyız ve ona göre gerekli tedbirleri alarak hayatımızı idame ettirmeliyiz. Okulları daha fazla kapalı tutma lüksüne sahip değiliz. Çocukların geleceği için koronavirüsle yaşamayı öğrenmeli ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız” dedi.

“MAZERETİ OLAN UZAKTAN EĞİTİME DEVAM”
Özer, sözlerine şöyle devam etti: İnşallah 6 Eylül itibarıyla bütün kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık şartları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek. Mazereti olan öğrencilerimiz için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecektir.
“ÖĞRETMEN
LERİN YÜZDE 80’İ AŞI OLDU”
Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılanma oranı dün itibarıyla yüzde 80,34'tür. Bu oran, Türkiye'deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık yüzde 8 daha fazladır. İki doz aşılanma oranı ise yüzde 69,73. Türkiye'deki genel nüfusun aşılanma oranından yine yaklaşık yüzde 15 fazladır. Özellikle, sevinerek belirtmek isterim ki son 12 günde yani 6-18 Ağustos tarihleri arasında öğretmenlerimizin aşılamasında yüzde 7'nin üzerinde bir artış gerçekleşmiştir. Bütün öğretmen ile eğitim çalışanlarımız, kendi sağlıkları, öğrencilerimizin korunması ve eğitim hizmetlerinin bir daha aksamaması için lütfen aşı olsunlar.

AŞI ZORUNLULUĞU YOK AMA…
Bakanlık bünyesinde yeni bir elektronik takip sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde il, ilçe kurum ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için bütün süreçleri anlık olarak takip edeceğiz. Millî Eğitim Bakanlığındaki eğitim çalışanları için aşı zorunluluğu yok. Bundan dolayı aşı olmayan personel için alınacak önlemleri Sağlık Bakanlığı belirleyecek. Aynı şekilde herhangi bir sınıfta pozitif vaka veya temas olması durumunda yapılacaklar da yine Sağlık Bakanlığının önerilerine göre uygulanacak.

MASKE ÜCRETSİZ
Öğrenci, öğretmen ve diğer eğitim çalışanları okula maske takarak gelecek. Öğrenci ve personelin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idareleri tarafından maskeleri ücretsiz olarak sağlanacak. 
 



Bakan detayları açıkladı, yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...