Erdoğan açıkladı: İşte Türkiye'deki Afgan göçmen sayısı

Düzenleyen:
Erdoğan açıkladı: İşte Türkiye'deki Afgan göçmen sayısı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye 1,5 milyon Afgan göçmen geldiğine dair iddiaları yalanlayarak, "Şu anda emniyet kayıtlarımızda ve kayıt dışı 300 bin Afgan göçmen söz konusudur. Bütün yapmakta olduğumuz önleyici programlar, düzensiz göçleri engellemek içindir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı önemli açıklamalarda bulundu.

"Afganistan'da hala çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Erdoğan, "Afganistan süreci 20 yılı aşkın bir süreç. Bu süreç içerisinde gerek Batı dünyası gerek İslam dünyası buraya gerekli olan ihtimamı göstermemiştir. Bu ülkeler buralara sadece askeri silah, bu tür şeylerle yaklaşmışlardır. Trilyonlarca lira buralara aktarmışlardır. Bu paraların nerede harcandığı çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Taliban'la zaman zaman görüşmelerimiz oldu. Gerekirse bu görüşmeleri yine yapabiliriz, ortada bir vaka, gerçek var ve bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar görüşmelerimizi yaparız" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ AFGAN GÖÇMEN SAYISI

Afganistan'dan Türkiye'ye 1.5 milyon düzensiz göçmen geldiğine dair iddiaları yalanlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye böyle bir göç olmamıştır. Şu anda emniyet kayıtlarımızda ve kayıt dışı 300 bin Afganistanlı göçmen söz konusudur. Bütün yapmakta olduğumuz önleyici programlar, düzensiz göçleri engellemek içindir" dedi.

Erdoğan, "Öte yandan Suriye'den Türkiye'ye yaklaşık 4 milyon göç olmuştur. Biz ana muhalefetin ve diğerlerinin söylediği gibi de kapılarımızı kesinlikle bize topraklarından kaçkın durumunda olan ve ülkemize sığınmakta olan insanlara kontrollü olarak devamlı açtık ve geri gönderilmesi gerekenleri de ülkelerine gönderdik" ifadesini kullandı.

"HEPSİ YALANDIR"

ABD ile sığınmacı anlaşması iddiası ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD de yalanladığı halde hala konuşuyorlar. Maalesef ana muhalefetin de muhalefetin de söylediği bu rakamların hepsi yalandır" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...