Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber: 1 askerimiz şehit, 1 askerimiz yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber: 1 askerimiz şehit, 1 askerimiz yaralı

GÜNDEM Haberleri  / İHA/AA

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde 1 askerimizin şehit olduğunu, 1 askerimizin de yaralandığını açıkladı. Hayatını kaybeden askerin Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının taciz atışı sonucu bir askerin şehit olduğunu, bir askerin yaralandığını bildirdi. Şehit olan askerin kimliğinin Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem olduğu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe-Şimşek bölgesinde 12 Eylül 2021 tarihinde bir üs bölgemizden çıkan emniyet unsurumuza bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan taciz atışı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber: 1 askerimiz şehit, 1 askerimiz yaralı

ŞEHİT ATEŞİ KONYA'YA DÜŞTÜ

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem’in Konya’nın Akşehir ilçesi Adsız Mahallesindeki evine acı haber ilçe protokolü tarafından verildi.

Ilgın kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Aytekin Yılmaz, Akşehir Garnizon Komutanı Akbay Tolga Yuvalı ve Akşehir Belediye Bakanı Salih Akkaya tarafından verilen şehit haberinin ardından yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Er Ömer Faruk Erdem’in babası Metin ve annesi Nesibe Erdem’in vefat ettiği, Şehit Erdem’in babaannesi Döndü Erdem ile yaşadığı ve Tuğba, Navruz, Sevgi ve Fadime isminde 4 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

1998 doğumlu olan Şehit Er Ömer Faruk Erdem’in 1 yıldır görev yaptığı ve ilk görev yerinin Şırnak Gülyazı olduğu bilgisine ulaşıldı. Şehidin 10 gün öncede Adsız’daki evine izne geldiği öğrenildi. Şehit haberi sonrasında vatandaşlar şehidin evinin önüne gelirken, Akşehir Belediyesi ekipleri tarafından da sokak ve şehidin evi bayraklarla donatıldı.

Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber: 1 askerimiz şehit, 1 askerimiz yaralı

ŞEHİT ERDEM'İN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem'in naaşı, memleketi Konya'ya getirildi. Şehit Erdem'in (23) cenazesi, uçakla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan Konya'ya gönderildi.

Şehidin naaşını Konya Havalimanı'nda yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz karşıladı.

Erdem'in Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına alınarak Akşehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Şehit Erdem için yarın öğle vakti Akşehir ilçesinde tören düzenlenecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...