İstanbul merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 25 gözaltı

Düzenleyen:
İstanbul merkezli 10 ilde FETÖ operasyonu: 25 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul merkezli 10 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, 25 şüpheli gözaltına alındı. 8 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TSK yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 33 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar sonrası İstanbul merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı. Operasyonda,  aralarında örgüt içinde "mahrem sorumlu" diye tabir edilen hücre sorumluları ile aktif subay ve astsubayların da olduğu 25 şüphelinin yakalandı.

10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
İstanbul
Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TSK içerisindeki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, gizli haberleşme yöntemi olan ankesör-büfe telefonlarından aranan 1 görevde subay, 1 görevde astsubay, ve 29 ihraç askeri personel ile örgüt içerisinde mahrem imam konumunda olduklarına dair beyan bulunan 1 ihraç öğretmen ile 1 özel sektör çalışanı olmak üzere toplamda 33 şüpheli tespit edildi. Şüpheliler hakkında verilen gözaltı kararı kapsamında, şüphelileri yakalamak için İstanbul merkezli 10 ilde, saat 01.00'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...