Hollanda’da ayrımcılıkla mücadele için Türk platformu kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hollanda’da ayrımcılıkla mücadele için Türk platformu kuruldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hollanda’da ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı birlikte hareket edip mücadele etmek için Türk kurumlarının temsilcilerinden oluşan "Platform Turkse Nederlanders (PTN)" adlı bir platform kuruldu.

Hollanda’da ayrımcılığıa ve ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmek için farklı çevrelerden gelen Türk kurumlarının ülke temsilcileri ile ortak bir zeminde aynı amaç doğrultusunda çalışmak için "Platform Turkse Nederlanders (PTN)" adlı platform kuruldu. Türkçe anlamı Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olan PTN, Hollanda’nın Rotterdam kentinde basına tanıtıldı.

TÜRK KURUMLARIN TEMSİLCİLERİNDEN OLUŞUYOR

Hollanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Başkanı Ümit Akbulut, Hollanda Türk Federasyonu (HTF) Başkanı Murat Gedik ekipleri katıldı. PTN’ye birçok dernek, federasyon katılım sağladı. Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu (MGNN) Başkanı Mustafa Hamurcu, Hollanda İslam Federasyonu (NIF) Başkanı Mustafa Aktalan, Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu (TNOP) Başkanı Durmuş Doğan ve Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (TKIF) Başkanı Ömer Altay ve ekipleri de dahil oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...