Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

e-Devlet’ten yeni hizmet: Mahkemesiz isim ve soyisim değişikliği yapılabilecek!

e-Devlet’ten yeni hizmet: Mahkemesiz isim ve soyisim değişikliği yapılabilecek!
Fotoğraf Başlığı e-Devlet’ten yeni hizmet: Mahkemesiz isim ve soyisim degisikligi yapilabilecek!

İçişleri Bakanlığı, e-Devlet üzerinden yazım ve imla hatası bulunan ve toplum tarafından gülünçle karşılanabilecek isimlerin mahkeme kararı olmaksızın e-Devlet üzerinden değiştirilebileceği yeni hizmetin hayata geçirildiğini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Devlet hizmetlerinin elektronik ortamda sunulduğu e-Devlet sistemine bir yeni hizmet daha eklendi. Gelen yeni hizmetle isim ve soyisim düzeltmesine yönelik başvurular e-Devlet'ten yapılabilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan isim ve soyisimlerin il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmadan değiştirilebileceği vurgulandı.

İSİM DEĞİŞTİRME HİZMETİNDE SON TARİH 6 ARALIK 2022

Bakanlık yaptığı açıklamada getirilen yeni hizmetle, genel ahlaka uygun olmayan ve toplum tarafından gülünç karşılanabilecek isimlerin de mahkeme kararı aranmaksızın değiştirebileceğine olanak tanıdı. İsmini veya soyismini değiştirmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden sağlanan bu imkandan 6 Aralık 2022 tarihine kadar yararlanabilecek. İçişleri Bakanlığı, 2017 yılından bugüne kadar 275 bin 808 kişinin soyismini, 121 bin 65 kişinin ise ismini düzelttirdiğini de açıkladı.

BAKMADAN GEÇME
e-Devlet
HABER

e-Devlet'ten 'Çalışma Hayatım' hizmeti! Büyük kolaylık sağlayacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.