Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan 10 büyükelçiye: Sizi ağırlama lüksümüz yok

Düzenleyen:
Erdoğan'dan 10 büyükelçiye: Sizi ağırlama lüksümüz yok

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda gündeme dair önemli konulara değindi. Erdoğan, "Kavala denilen Soros artığını bıraktırma gayreti içindeler. 10 büyükelçi niye açıklama yapar? Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" dedi.

Ercan Seki NİJERYA-İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazan-kazan esasına göre Afrika’da önemli yatırımlar yapılacağını belirterek “Tabii birileri de bunun farkında. ‘Elimizden gidiyor’ diye endişe ediyorlar. Bunların bir daha oralara girmeleri de kolay kolay mümkün olmayacak” dedi.

"'ELİMİZDEN GİDİYOR' DİYE ENDİŞE EDİYORLAR"

Angola, Togo ve Nijerya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, özellikle Angola’nın altın, elmas, bakır, çinko, kurşun ve petrol noktasında çok zengin olduğunu belirterek, "Doğalgaz, enerji ve liman vesaire gibi konularda attığımız adımlar var. Tabii birileri de bunun farkında. ‘Elimizden gidiyor’ diye endişe ediyorlar. Artık Afrika şunu çok iyi görüyor, diyorlar ki ‘Sizin buraya gelişleriniz artık Batı’nın Afrika ile olan ilişkilerini de derdest ediyor.’ Bütün mesele şimdi bizim Afrika’yı uyandırmamız, ayağa kaldırmamız" dedi.

FETÖ AFRİKA'DA ÇÖKÜYOR

Afrika’da FETÖ’nün çöküşe başladığını da belirten Erdoğan “Maarif Vakfımız, 19 ülkede FETÖ iltisaklı 216 okulu devraldı. Şu anda bir Nijerya’da ayakta, onun da üzerine gideceğiz” dedi.

"TÜRKİYE'YE DERS VERMEK HADDİNİZE Mİ?"

AİHM’in aldığı kararı hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu: Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye’yi mahkûm etmek istiyorlar. 10 büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Uluslararası camia içerisinde Soros ne ise Kavala o. Söyledim Dışişleri Bakanı’mıza, bizim bu büyükelçileri ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin?

Muhalefetin de büyükelçilerle aynı dili kullandığını kaydeden Erdoğan “Neymiş? Demirtaş dört senedir yatıyormuş. 53 tane vatandaşımız bunun çağrısıyla ölüyor. Bakıyorsunuz bir televizyon kanalı bunun hanımını çıkarıyor, konuşturuyor, o da ‘Çocuklarımın babası içeride’ diyor. Senin çocuklarının babası içeride de, peki şehit edilenlerin yavruları yok mu?” ifadelerini kullandı.

"ÖYLE VEYA BÖYLE ALACAĞIZ"

Erdoğan F-35’lerle ilgili ise “Biz bu 1 milyar 400 milyon dolarımızı öyle veya böyle alacağız. Şu anda savunma bakanlarımız karşılıklı olarak bu görüşmeleri yapıyorlar. Mesafe alacağız diye inanıyorum. Roma’da G20 Toplantısı’nda Biden ile biz de bunu tabii konuşacağız. ‘Ne yapıyoruz, ne oluyor’ diye soracağız. Hiçbir şekilde Türkiye’nin haklarının yenmesine fırsat vermeyiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler işlenebilir” şeklindeki sözleri sorulan Erdoğan “Âdeta bir deli bir kuyuya bir taş attı, 40 akıllı çıkaramadı. Avukat arkadaşlarımız ilgili davaları açtılar. O da tutuştu. Niye? Çünkü olmayan şeyi konuşuyor. Başsavcının davetiyle de bunlar ifadeyi verecekler. Bakalım ne söyleyecekler, göreceğiz” dedi.

"BİR GÜN ÖNCE KENDİSİYLE HELALLEŞTİM"

Vefat eden dünürü Özdemir Bayraktar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Erdoğan “Muhterem bir insandı. İşinin dört dörtlük ehliydi. Afrika’ya hareket etmemden bir gün önce hastaneye varıp kendisiyle helalleştim” dedi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erdoğan erken seçim iddialarıyla ilgili de “Ben de Devlet Bey de aynı şekilde Haziran 2023 diyoruz. Ama bunlar hâlâ avara kasnak gibi dönüp dönüp duruyorlar. Yok böyle bir şey, olmayacak, seçim zamanında yapılacak” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan 10 büyükelçiye: Sizi ağırlama lüksümüz yok

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...