Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu

Düzenleyen:
Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti MYK Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. 1 saat 20 dakika süren toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basına açıklamada bulundu.

"KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ"

Çelik, konuşmasına Denizli Pamukkale’de erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek öldürülen 23 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin’i anarak başladı. Ömer Çelik “Toplantıda çok üzücü bir haber gündemimizdeydi. Kadın cinayetleri hepimizi sarsmaya, içimizi acıtmaya devam ediyor. Bu canilerin içinde kültürel ortam, onları teşvik eden çeşitli kodlar, eğitimden çeşitli sivil toplum çalışmalarına kadar birçok alanda mücadele verilmesi gerektiğini gösteriyor. Kadına dönük şiddetin insanlığa dönük şiddet olduğunun anlatılması, bunun yeni nesillerde bir bilince dönüşmesi çok boyutlu bir çalışmayı hep beraber ortaya koyacak bir iradeyi gerektiriyor. Bu acı haber duyulur duyulmaz birilerinin bunu politik tartışmaya dönüştürmeye çalışması, temeli olmayan yaklaşım üretmesi doğru değil. Ortak bir dayanışma olması lazım” dedi.

ANA MUHALEFE TETEZKERE ÇIKIŞI: BU TABLO CHP İÇİN TARİHİ BİR KIRILMADIR

Çelik, muhalefete Şebnem Şirin cinayetinin yanı sıra TSK’nın Irak ve Suriye'ye asker göndermesini içeren tezkere üzerinden de eleştirilerde bulundu.  CHP’nin daha önceden Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verdiğini fakat son tezkerede bu tutumu değiştirdiğini söyleyen Çelik “Maalesef burada ‘hayır’ oyu veren partilerin gerekçelerinin mantıksızlığı, milli güvenlik hassasiyetinden yoksunluğu ile karşı karşıya kaldık. Tezkere, milli güvenliğimizi korumak için kararlı olduğumuzu gösteren bir irade beyanıdır. Bu tezkerelerle birlikte yapılan operasyonlar söz konusu olmasaydı bugün Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırlarının yakınında terör devletçikleri dediğimiz fiili oluşumlar olacaktı. Bu fiili oluşumlar kurulma safhasına gelmeye başlamışken TSK bütün bu çerçeveyi darmadağın etmiştir. Geçmişte ‘PYD-YPG Türkiye’ye niye saldırsın ki?’ diyenler, bugün tezkereye ‘hayır’ oyu vermişlerdir. Bu ibretlik bir durumdur. Daha önce tezkereye oy verirken ‘askerimizi orada savunmasız bırakamayız, o yüzden tezkereye evet diyeceğiz’ diyorlardı. Bu sefer tezkereye ‘hayır’ oyu vermek gibi bir savrulmayı yaşadılar. Ortaya çıkan bu tablo CHP’nin tarihi açısından da bir kırılmadır. CHP kendi tarihindeki pozitif duruşu terk etmiş görünüyor” şeklinde konuştu.

"TEZKEREYE HAYIR DEMEKLE OY ALAMAZLAR"

 “Tezkereye ‘hayır’ demekten birileri oy bekliyorsa hiçbir vatandaşımızın buna yöneleceğini düşünmüyorum” diyen Çelik “Türkiye’nin milli güvenliği konusunda bütün vatandaşlar hassastır. CHP yönetiminin ortaya koyduğu bu yanlış yaklaşımına karşı kendi tabanının da olumlu yaklaşacağını düşünmüyorum. Bu yabancı silahlı kuvvetler meselesini çok dile getiriyorlar. Bundan önce ‘evet’ dedikleri tezkerelerde de vardı bu. Ya daha önce ‘evet’ derken tezkereleri okumadılar, sanki yeni bir maddeymiş gibi algılıyorlar ya da, ‘bilinmeyen’ ama herkesin bildiği bir ittifak içerisinde bir tutum değiştirdiler” ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKELÇİLERİN SALDIRILARINA SES ÇIKARMAYANLARI NOTE EDİYORUZ"

Sözcü Çelik, 10 Büyükelçinin "Osman Kavala'yı derhal serbest bırakın" çıkışına ilişkin de konuştu. Çelik "Büyükelçiler, Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesine göre davranmak zorundalar. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hiçbir şekilde bu şekilde bir üslubu kabul etmeyeceğimizi ifade etmiştik. Yapılan iş ne diplomatların saygınlına uygun bir iştir, ne de diplomatik misyona uygun bir davranıştır. Umarız bundan sonra benzeri durumlar tekrar etmez. Büyükelçilerin müdahalesine bile ses çıkarmayanların başka alanlarda iç siyaset adına hükümetimize dönük saldırganlıklarını da not ettiğimizin bilinmesini isterim” diye konuştu.

"AB, 23. VE 24. FASILLARI AÇMALIDIR"
 
AB ilişkilerine değinen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: Buradaki çifte standart şudur; yargı ve temel haklar konusunda AB’nin eleştirileri nerede konuşulacak? Türkiye bir aday ülkedir, AB’nin de konuda eleştirileri var. Yapılacak şey, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik konularını içeren 23. ve 24. fasılların açılmasıdır. Fakat AB bir yandan eleştiri getiriyor, bir yandan da fasılları açmıyor. Fasıl açmak için ön şart olmaz. Müzakereye yanaşmıyorsunuz. O zaman yaptığınız şey bir değerlendirme, bir analiz, bir eleştiri olmuyor. Bu konuları Türkiye’ye karşı negatif koz olarak kullandığınız ortaya çıkıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...