Eski istihbaratçı Enver Altaylı casusluk suçundan hapis cezasına çarptırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski istihbaratçı Enver Altaylı casusluk suçundan hapis cezasına çarptırıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eski istihbaratçı Enver Altaylı, ‘siyasi ve askeri casusluk' ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ üyeliğiyle suçlanan eski istihbaratçı Enver Altaylı davasında karar çıktı. Altaylı "siyasi ve askeri casusluk"tan 13 yıl 4 ay, "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Enver Altaylı'ya  23 yıl 4 ay hapis cezası verdi.  

İDDİANAME DÜZENLENMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ soruşturması kapsamında eski istihbaratçı Enver Altaylı, Mehmet Barıner ve Altaylı'nın damadı Metin Can Yılmaz ile Seda Chamatzoglou hakkında iddianame düzenlemişti. Hazırlanan iddianameye göre Altaylı ve Yılmaz ABD'deki Halkbank davasını manipüle etmesi için İran masasında bir döneö görev yapan eski istihbaratçı Barner'i yurt dışına çıkarmaya çalıştığı ve bunun için tur şirketi sorumlusu  tutuksuz sanık Chamatzoglou ile irtibata geçildiği kaydedildi.

BERAATİ TALEP EDİLDİ

"Silahlı terör örgütüne yardım" suçundan hakkında dava açılan sanık Chamatzoglou'nun beraati talep edilirken. Dosyası ayrılan sanık Metin Can Yılmaz'ın ise yargılanmasına devam ediliyor.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...