Mesleki eğitimde yeni dönem: 25 bin genç istihdam edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: sabah
Mesleki eğitimde yeni dönem: 25 bin genç istihdam edilecek

GÜNDEM Haberleri  / sabah

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önceden müjdesini verdiği mesleki eğitime ilişkin yapılan düzenlemeleri açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada müfredatın yenileneceğini ve mesleki eğitim gören öğrencilerin ücretini devletin karşılayacağını belirtti. Böylece işverenlerin üzerinde bir yük olmayacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde yeni düzenlemeler getiriyor. Getirilecek olan yeni düzenlemeler ile öğretim gören öğrencilerin ücreti devlet tarafından karşılanacağını ve böylece işverenlerin üstünden büyük yük kalkmış olacak. Yeni düzenlemeyle beraber 25 bin öğrencinin istihdamı sağlanacak.

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ DÜZENLEME

Mesleki eğitime gelen müfredat güncellemesi ile öğrencilerin beceri eğitimleri ve öğretmenlerin iş başı ve mesleki gelişim eğitimleri birlikte planlanacak. Bu süreçte işverenler eğitimin tüm süreçlerinde aktif olarak yer alacak. Mezun olan öğrenciye istihdam konusunda öncelik sağlanacak.

Mesleki eğitimde yeni dönem: 25 bin genç istihdam edilecek

GENÇ İŞSİZLİK ORANI DÜŞÜRELECEK

Sabah gazetesine konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimde yapılacak yeni düzenlemeleri anlattı. Bakan Özer, mesleki eğitimle birlikte işgücü piyasasındaki ihtiyacın karşılanacağı ve genç işsizlik oranının düşeceğini belirtti.

Mesleki eğitimde yeni dönem: 25 bin genç istihdam edilecek

ALMANYA’DAKİ MESLEKİ EĞİTİM MODELİNİ ÖRNEK VERDİ

Özer, Almanya'daki mesleki eğitim modeline örnek verdi. Mesleki eğitim merkezlerinden mezun olanların, eğitim aldıkları alanlarda istihdam oranının yaklaşık yüzde 90 olduğunu söyleyen Bakan Özer, durumun genç işsizlik oranına da etki ettiğini vurguladı.

25 BİN GENÇ İSTİHDAM EDİLECEK

Mesleki eğitimle ilgili Turizm Bakanlığı'yla işbirliği olacak otellerde mesleki eğitim merkezlerinin kurularak 25 bin gencin istihdam edilecek. Mesleki eğitim sisteminin yeniden düzenlenmesiyle öğrencilerin mesleki eğitim ücretleri devlet tarafından karşılanacak işverenin üzerine herhangi bir yük binmeyecek.

Mesleki eğitimde yeni dönem: 25 bin genç istihdam edilecek

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...