Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmada 7 Azerbaycan askeri şehit oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmada 7 Azerbaycan askeri şehit oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı dün Ermenistan sınırında yaşanan çatışmada Azerbaycan ordusundan 7 askerin şehit olduğunu 10 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ermenistan ordusunun provokasyonları sonucu çıkan çatışmada 1'i teğmen 7 askerin hayatını kaybettiği, 10 askerin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada Ermenistan’ın provakasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığını ve dün akşam saatlerinden itibaren sınırda durumun normalleştiği söylendi. Yapılan açıklamada şehit aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunurken yaşanan tüm sorumluluğun Erivan yönetiminde olduğu kaydedildi.  

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ordusu Laçın ve Kelbecer istikametinde operasyon başlatarak sınırda bazı yüksek yerleri ele geçirerek elverişli mevziler elde etmek için harekete geçti. Azerbaycan ordusu da aynı istikamette operasyon başlatarak Ermenistan'ın saldırılarını önlemişti. Rusya'nın devreye girmesiyle çatışmalar durmuş, ateşkes ilan edilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...