Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belarus-Polonya sınırında göçmenlere köpeklerle müdahale edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Belarus-Polonya sınırında göçmenlere köpeklerle müdahale edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Belarus-Polonya sınırında kamp kuran ve zaman zaman Belarus tarafından Avrupa’ya geçme eğiliminde olan göçmenlerin püskürtülmesi için sınır güvenlik görevlileri acımasız girişimlerde bulunuyor.

Avrupa’ya göçme amacıyla Irak’tan vize alan ve Belarus’a gelerek Polonya’ya geçmeye çalışan kişiler Belarus’un Grodno şehri sınırda kendi kurdukları sınır geçiş noktasındaki kamp ve lojistik merkezlerinde kalıyorlar. İçlerinde çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik grup zaman zaman Polonya sınrıından geçme girişiminde bulunuyor.

SINIR GÜVENLİĞİ ACIMASIZ GİRİŞİMLERDE BULUNUYOR

Belarus Devlet Sınır Komitesi, Belarus-Litvanya sınır güvenlik görevlilerinin, göçmenleri zorla Belarus topraklarına geri gönderme girişimlerinin de devam ettiği bildirildi. Açıklamada Litvanya sınır görevlilerinin dün gece Irak vatandaşlarını Belarus topraklarına geri püskürtmek için acımasız bir girişimde bulunduğu kaydedildi.  

GÖÇMENLERİN ÜZERİNE KÖPEK SALDI

Litvanya sınırında göçmenlere yönelik muamelenin kayda geçirildiği video paylaşımı ile yapılan açıklamada, "Video, komşu devletin (Litvanya) sınır muhafızının yerde yatan bir göçmeni vahşice dövdüğü, ardından bir köpeği üzerine saldığı, köpeğin bir kişinin bacağını ısırdığını ve uyku tulumunu parçalamaya başladığını gösteriyor." ifadesine yer verildi.

Belarus-Polonya sınırında göçmenlere köpeklerle müdahale edildi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...