Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, Avrupa’nın en etkin Dışişleri Bakanlığına sahip

Türkiye, Avrupa’nın en etkin Dışişleri Bakanlığına sahip

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığının Türkçe Twitter sayfasının takipçi sayısı 1 buçuk milyonu geçti. Türkiye'yi ise 1 milyon 210 bin takipçi ile Fransa takip ediyor.

Selçuk Böke | ANKARA

Türk dış politikasının geniş kitlelere doğru ve hızlı bir şekilde anlatılabilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı tarafından, sosyal medya giderek daha yaygın biçimde kullanılmaya başladı. Dışişleri Bakanlığının Türkçe Twitter sayfasının takipçi sayısı 1 buçuk milyonu geçti. Bakanlık, kendi dilinde takipçi sayısı bakımından Avrupa ülkeleri arasında ilk sıraya yerleşti.

Türkiye, Avrupa’nın en etkin Dışişleri Bakanlığına sahip

İKİNCİ SIRADA FRANSA VAR
Türkiye’yi 1 milyon 210 bin takipçi sayısı ile Fransa takip ediyor. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerinde de resmî Twitter sayfası bulunan Dışişleri Bakanlığı, İngilizce Twitter sayfasının takipçi sayısı ise 111 bin 824’e ulaştı. Bakanlığın Türkçe Facebook sayfasını da yaklaşık 315 bin kişi takip ediyor. Youtube sayfası ise 1 milyon 688 bin üzerinde görüntülenme sayısına ulaştı.

6,2 MİLYON GÖRÜNTÜLEME
Ocak ayından bu yana Bakanlığın internet sitesini ziyaret eden kişi sayısı yaklaşık 4 buçuk milyon, görüntülenme sayı ise 6,2 milyon oldu. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla Dışişleri Bakanlığına yöneltilen soruların cevaplandırılması, Enformasyon Genel Müdürlüğü bünyesindeki Bilgi Edinme Birimi tarafından koordine ediliyor. Bakanlığa iletilen bu yılki toplam CİMER başvuru sayısı 22 bini aştı.   


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...