Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teröristlerin korkulu rüyası oldular: Operasyonlarda İHA, SİHA ve İKU imzası!

Düzenleyen:
Teröristlerin korkulu rüyası oldular: Operasyonlarda İHA, SİHA ve İKU imzası!

GÜNDEM Haberleri

Bu yıl 40 bin 661 saat uçuş yapan İHA, SİHA ile İKU'lar, yer tespitiyle 147 teröristin etkisiz hale getirilmesini sağlayıp terör operasyonlarındak başarı oranını arttırdı

Türkiye'nin teröre ve teröristlerle yönelik yürüttüğü başarılı mücadele; İHA, SİHA ve İKU'ların sağladığı teknoloji ile daha da etkili hale geldi. Öyle ki; bu yıl 40 bin 661 saat uçuş yapan  İHA, SİHA ve İKU'lar, yer tespitiyle 147 teröristin etkisiz hale getirilmesini sağladı.

YURT İÇİNDEKİ TERÖRİST SAYISI 180'İN ALTINA DÜŞTÜ
İçişleri Bakanlığı'nın, terör örgütü PKK'ya yönelik "Terörü kaynağında yok etme" ve "Savunma değil taarruz" stratejileriyle başlattığı operasyonlarda aralarında sözde üst düzey yöneticilerin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarla yurt içindeki terörist sayısı 180'in altına düştü.

Yürütülen operasyonlarda insansız hava araçları (İHA), silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile insanlı keşif uçakları (İKU), etkin şekilde kullanıldı. İHA, SİHA ve İKU'lar bu yıl 40 bin 661 saat uçuş gerçekleştirdi.

İHA, SİHA ve İKU'lar, yaptıkları yer tespitiyle 2021'de bugüne kadar 147 teröristin etkisiz hale getirilmesini sağladı. Bu teröristlerden 21'i SİHA ile etkisiz hale getirildi. Ayrıca İHA, SİHA ve İKU'lar tarafından örgüte ait 30 sığınak tespit edilerek, kullanılamaz hale getirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...