Bakan Koca, tıp öğrencileriyle görüştü

Düzenleyen:
Bakan Koca, tıp öğrencileriyle görüştü

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tıp öğrencileri ile toplantı gerçekleştirdi. Öğrencilerin dertlerini dinleyen Koca "Hekimliğin meslek olarak yüceltilmesini, değerler noktasında layık olduğu algının her geçen gün güçlendirilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tıp fakültelerinin öğrenci temsilcileriyle Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede; öğrencilerin hedefleri, branş tercihleri, mezuniyet sonrası eğitim, hekimlerin özlük hakları, şiddet ve malpraktis porblemleri konuşuldu. Ayrıca sağlık çalışanlarının iş yükü, tıpta uzmanlık sınavı ve devlet hizmet yükümlülüğü gibi konular ele alındı. Öğrenciler, üç saat süren toplantıda sıkıntı ve isteklerini dile getirdi.

"HEKİMLİK MESLEK OLARAK YÜCELTİLMELİ"

Sağlık Bakanı Koca, burada yaptığı konuşmada, hastanın ve hekimin karşılıklı olarak kendini güvende hissedeceği bir hizmet ortamı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Tıp eğitiminin ardından, fırsat eşitliği sağlanarak adil bir seçimle ve ülkenin ihtiyacına göre dengeli branşlaşmaya ihtiyaç olduğunu belirten Koca "Hekimliğin meslek olarak yüceltilmesini, değerler noktasında layık olduğu algının her geçen gün güçlendirilmesini amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, tıp öğrencileriyle görüştü

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KIYMETİNİ BİLMEK ZORUNDAYIZ"

Bakan Koca, malpraktis, şiddet, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, yoğunluk gibi pek çok problemin var olduğuna işaret ederek, bunların sağlık çalışanlarıyla birlikte bütün halinde çözülmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Fahrettin Koca "İleri ülkelerin gözdesi olan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın kıymetini biz de bilelim ve bilmek zorundayız." ifadesini kullandı.

"HEP BİRLİKTE PROBLEMLERİ ÇÖZECEĞİZ"

Ardından öğrencilere, "Bu mesleği tercih etmiş olmasaydım diyen var mı?" sorusunu yönelten Koca, öğrencilerden tercihlerinden dolayı mutlu oldukları cevabını aldı. Koca, "Problem belli, çözümü de belli. Hep birlikte mücadele ederek bunları çözeceğiz. Tercih dahil olmak üzere saygın bir hekimlik mesleği algısı her geçen gün güçlendirilmeli." değerlendirmesini yaptı. Koca, toplantı sonrası öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...