Gaziantep’te pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye doku nakli ameliyatı başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gaziantep’te pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye doku nakli ameliyatı başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gaziantep’te iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye Ateş’e sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından doku nakline başlandı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık günü 2 pitbull köpeğin saldırması nedeniyle 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. İlk müdahalenin ardından Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Asiye daha sonrasında Gaziantep’te bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren Asiye dün Antalya’ya sevk edilmesine karar verildi. Hava ambulansıyla Antalya’ya nakledilen Asiye’nin tedavisi burada devam edecek.

ASİYE’YE DOKU NAKLİNE BAŞLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ateş’in tedavisini Türkiye'nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’ın takip etmesini istedi. Sağlık Bakanlığı’nın görevlendirdiği hava ambulansıyla Gaziantep'ten Antalya Havalimanı'na getirilen küçük Asiye, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Küçük kıza Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından doku nakline başlandığı öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...