Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan ekmek zammı açıklaması: Her bölge kendi belirleyecek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan ekmek zammı açıklaması: Her bölge kendi belirleyecek

GÜNDEM Haberleri

Ekmek zammı hakkında konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, her bölgedeki esnafın kendi zam oranını belirleyeceğini söyleyerek zam miktarının “Makul seviyede olması için çalışacağız” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Aralık ayı enflasyon rakamlarıyla beraber memur ve emeklilerin zam oranları da belirlenirken zam birtakım artışlarında beraberinde getirdi. Tüketiciler en çokta ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağını merak etti. Ekmek zammı ile ilgili açıklama Türkiye Fırıncılar Federasyonluğundan geldi.

EKMEK FİYATI  4-5 LİRA OLMAYACAK

Ekmeğe zam gelecek mi?” sorusuna cevap veren Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Odun fiyatları çok pahalandı. Esnafımız bu kadar fedakarlık yaparken ekmeğin siyasete alet olmasını doğru bulmuyorum. Ekmeğin fiyatı 4-5 liradan olacak iddiaları doğru değil.

HER ESNAF KENDİ ZAM ORANINI BELİRLEYECEK

Zam şimdilik gündemimizde yok. Ancak artan enflasyon rakamlarından dolayı bize zam talebi gelecektir. Hemen hemen her üründe bir artış söz konusu. Ekmekte de olmaması haksızlık olur. Her bölgedeki esnaf kendi zam oranlarını belirleyecektir. Bizim amacımız makul seviyede olması. Bunun için çalışıyoruz.” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...