Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Faizlerin düşürülmesine destek yüzde 56

Faizlerin düşürülmesine destek yüzde 56

GÜNDEM Haberleri

Hükûmetin yeni ekonomi modeli konusunda yapılan kamuoyu araştırmasında, düşük faiz politikasına vatandaştan yüzde 56,1 oranında destek geldi. Asgari ücretteki artışa destek yüzde 65’i aştı.

YÜCEL KAYAOĞLU

Hükûmetin yeni ekonomi politikası kapsamında faizlerin düşürülmesi, asgari ücretin yüzde 50 artırılarak verginin kaldırılmasına yönelik adımları toplumdan büyük destek gördü. Edinilen bilgilere göre, Aralık sonunda yapılan ve AK Parti yönetimine de sunulan ankette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi konusundaki uygulamaları konusunda kamuoyunun nabzı tutuldu. Buna göre, Erdoğan’ın faizleri düşürme konusundaki kararlılığını destekleyenlerin oranı yüzde 56,1, desteklemeyenlerin oranı yüzde 43,9 olarak tespit edildi.

YÜZDE 70 DESTEK
Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması uygulamasını beğenenlerin oranı yüzde 65,1 çıkarken, beğenmeyenlerin oranı yüzde 34,9 oldu. Çalışanların maaşlarının asgari ücret kadarki bölümünden gelir vergisi ve damga vergisinin kaldırılmasına yönelik adımı beğenenlerin oranı ise yüzde 70’i buldu. Bu düzenlemeyi beğenmeyenler ise yüzde 30’da kaldı. Ekonomi konusundan atılan adımlardan sonra AK Parti’nin oy oranı ise anketlerde yeniden yüzde 40’nın üzerine çıktığı belirtildi. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi konusunda hedeflediği başarıyı yakalayabileceğine inananların oranı yüzde 49,4, inanmayanların oranı yüzde 51,6 olarak tespit edildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...