Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hastanede kan donduran iddia: İnadı yüzünden hastanın oksijen bağlantısını kesti

Düzenleyen: / Kaynak: sabah
Hastanede kan donduran iddia: İnadı yüzünden hastanın oksijen bağlantısını kesti

GÜNDEM Haberleri  / sabah

Hastanede büyük skandal. İstanbul’da bir hastanede biyomedikal teknikeri olarak çalışan Fatih K., beraber çalıştığı hemşireyle tartıştı. Tartışmada sinirlenen Fatih K. yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını kesti. Oksijen bağlantısının kesilmesiyle nefessiz kalan bir hasta hayatını kaybetti. Fatih K. hakkında “Taksirle ölüme neden olma” suçundan soruşturma başlatıldı.

İstanbul’da bir hastanede, iddialara göre tekniker ile hemşire aralarındaki inatlaşma yüzünden birbirlerine girdiler. Tartışmada sinirlenen tekniker oksijen bağlantılarını kesti. Korkunç inatlaşma bir hastanın ölümüne yol çatı. 

CEBİNDEKİ KALEMİ ALDI 

Herkesi tedirgin eden olay 20 Şubat 2020’de meydana geldi. Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi'nde görevli biyomedikal teknikeri Fatih K., hemşire Ekrem K. ile birlikte nöbetteydi. Ekrem K., elindeki belgeleri imzalamak için Fatih K.'nin önlüğünün cebindeki kalemi alıp geri vermedi.

OKSİJEN BAĞLANTISINI KESTİ 

Sabah gazetesindeki haberine göre; ikili kelem yüzünden inatlaştılar. Sinirlenen 35 yaşındaki Fatih K., "Kalemi getir, yoksa yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim" diyerek tehditte bulundu. İnada binen Fatih K. dediğini yaptı ve 5 hastanın bulunduğu Yoğun Bakım'daki oksijen panosunun kapağını açarak üniteye oksijen gönderen vanayı aniden kapattı.

Hastanede kan donduran iddia: İnadı yüzünden hastanın oksijen bağlantısını kesti

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Oksijen bağlantısının kesilmesiyle hastanenin alarmı çalmaya başladı. Bu sırada yoğun bakımda yatan 56 yaşındaki Yusuf S., nefes almakta zorluk çekmeye başladı. Hemşireler koşarak hastanın yardımına gitse de Yusuf S, hayatını kaybetti. 

Hastanın vananın kapatılmasıyla nefessizlikten öldüğü belirlendi. Hastanedeki üst denetçi hemşire, alarmla ilgili idari soruşturma başlattı. Hemşire Ekrem K. ve diğer çalışanların ifadelerine başvuruldu. Ekrem K., yaşanan şakalaşma olayı nedeniyle teknikerin oksijen paneline gittiğini, ardından panelin kapağını açarak üniteye bağlantı sağlayan vanayı kapattığını ve bu kapatma nedeniyle hastanede alarm çaldığını söyledi.

Hastanede kan donduran iddia: İnadı yüzünden hastanın oksijen bağlantısını kesti

“YAPTIĞIM ŞEYİN HİÇBİR AÇIKLAMASI YOK” 

Yaşanan olayın ardından idari soruşturma başlatılırken, Fatih K.’de yaşanan olayı tek ek anlattı. Fatih K. ifadesinde, "Yoğun bakım ünitesinden başka bir hemşire tarafından çağrıldım. Saat 16.00 sıralarında üniteye geldim. Ekrem ile karşılaştık. Cebimdeki kalemi alıp gitti. 'Gel' dedim. Beni dinlemedi. Ben de iş inada bindiği için 'Oksijen vanasını kapatıyorum, gel' dedim. O anda aklıma o geldi. Kapattıktan sonra 'Gel kendin aç' dedim. Vanayı kapattıktan sonra hemen alarm çalmadı. Yaklaşık 1 dakika sonra alarm çaldı. Ben de olay yerinden ayrıldım. Yoğun bakım ünitesindeki hoca bana kızdı. Yapmamam gereken bir şeydi. Çok üzgünüm. Yaptığım şeyin hiçbir açıklaması yok." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...