İngiltere'den emsal karar: PKK sembolleri taşımak suç

Düzenleyen:
İngiltere'den emsal karar: PKK sembolleri taşımak suç

GÜNDEM Haberleri

İngiltere’de Yargıtay, gösteri sırasında terör örgütü PKK’yı simgeleyen paçavraları taşıyan kişilere verilen cezaları onadı.

İngiltere’de Yargıtay, emsal teşkil edecek bir karara imza attı, gösteri sırasında terör örgütü PKK’yı simgeleyen paçavraları taşıyan kişilere verilen cezalar onandı. Kararda, 2000 tarihli Terörle Mücadele Yasası’nın 13. maddesinin bir kişinin halka açık yerde, bir eşyayı bu kişinin yasaklanmış bir örgütün üyesi veya destekçisi olduğu yönünde makul şüphe oluşturacak şekilde taşımasının suç olduğunu öngördüğü belirtildi.

Yüksek Mahkemenin kararında, bir kişinin taşıdığı veya giydiği şeyin yasaklı bir örgüte ait olup olmadığını bilmesi için zihinsel yeterliliğin kafi olduğu, eylem sırasında kullanılan ve polis tarafından kayıt altına alınan ifadeler ve sözlerin de suç işleme kastına ilişkin makul şüphe oluşturduğu ifade edildi.

Karar, İngiltere’de PKK veya diğer yasaklı örgütleri simgeleyen sembollerin giyilmesi ve taşınmasıyla ilgili davalarda emsal teşkil edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...