Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Rusya-Ukrayna açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Rusya-Ukrayna açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Gerginlik bir çatışmaya dönüşmemeli, diyalog sürmeli." dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim iyice yükseldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri, Frankofoni ve Yurt Dışındaki Orta Afrikalılar Bakanı Sylvie Baipo Temon ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya- Ukrayna gerginliğine ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Gerginlik bir çatışmaya dönüşmemeli, diyalog sürmeli." dedi.

Ermenistan ile ilgili konuya değinen Çavuşoğlu, "Antalya Diplomasi Forumu'na Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile Özel Temsilcisi Rubinyan'ın da katılacak. Herkesin sesi burada duyulsun istiyoruz. Paşinyan en son Antalya diplomasi forumunu katılabileceklerini söyledi. Azerbaycan da geliyor. Herkes düşüncülerini söylesin'' dedi.

PUTİN AÇIKLAMASI 

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Rusya-Ukrayna arasındaki gerilime değinen Çavuşoğlu, ''Rusya ve Ukrayna arasında bir çatışma olmasını istemiyoruz. Özellikle Rusya Federasyonu ile ABD arasındaki diyaloğun devam etmesini istiyoruz. NATO'nun taleplerinin hem ABD ile hem Rusya ile paylaştık. NATO, Rusya Federasyonu nezdindeki büyükelçisinin de yeniden göreve getirilmesini istedi. Rusya ile zirvenin ev sahipliğini biz yapıyoruz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pekin Olimpiyatları'ndan sonra tarih verecek." dedi.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...