Trenlerde HES kodu sorgulaması kaldırıldı

Düzenleyen:
Trenlerde HES kodu sorgulaması kaldırıldı

GÜNDEM Haberleri

TCDD Taşımacılık AŞ, trenlerde HES kodu sorgulamasının 3 Mart itibariyle uygulamadan kaldırıldığını duyurdu. Bundna böyle yolcular, bilet alırken ya da trene binerken hes kodu göstermek durumunda kalmayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı kararların ardından, açık alanlarda maske zorunluluğu kalkmış, PCR testi ise yalnızca hastalık şüphesi taşıyan vatandaşlar için uygulanacağı öğrenilmişti. İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin bir genelge yayınladı. Söz konusu genelgeye göre;  trenlere bilet alırken ve binerken yapılan HES kodu sorgulaması 3 Mart itibarıyla kaldırıldı.

Şirketin, Twitter hesabında, HES kodu uygulamasına ilişkin şu bilgiler verildi:

"İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda trenlerimize bilet alırken ve binerken yapılan HES kodu sorgulaması 3 Mart 2022 itibarıyla kaldırılmıştır. Yolcularımızın seyahatleri esnasında maske takması zorunluluğu devam etmektedir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...